Најновије

Дачић и Шешељ заједно и у битку за Београд

Ивица Дачић и Војислав Шешељ, по свему судећи, иду заједно и у битку за Београд! Тешка коалиција, како су је многи у шали називали због килаже лидера СПС, СРС, али и Драгана Марковића Палме, на локалним изборима у Мионици испоставила се као пун погодак, па је логично што је пао начелан договор и о сарадњи у главном граду.

Шешељ и Дачић (Фото: Јутјуб)

- Избори у Мионици су дефинитивно изненадили и показали да коалиција Дачић-Палма-Шешељ уопште није за подсмех. Резултати већи од 15 одсто и друго место на листи освојених гласова показали су да овај тим не треба мењати. Дачић и Шешељ су се већ чули и начелно договорили да учествују заједно на градским изборима у марту, наравно, са Палмом у пакету - каже добро обавештени извор. 

Јасна математика

Лидер СПС потврђује да је сарадња врло могућа.
- Резултате које је коалиција са СРС остварила на локалним изборима у Мионици треба имати у виду. То би можда могло да буде, али не кажем да ће бити. Прво ћемо разговарати са напредњацима. Уколико идемо на одвојене листе, онда можемо да разговарамо - рекао је јуче Дачић.
Шешељ је, с друге стране, уверен да ова коалиција може да буде изненађење београдских избора.
- Ништа није искључено, резултатима у Мионици смо презадовољни. Сад да сачекамо шта ће Ивица да се договори са напредњацима, али сасвим је сигурно да је ово био добар потез и да би нам таква коалиција донела много више него збир појединачних резултата уколико бисмо ишли појединачно.

Златно правило

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић каже да нема сумње да су Дачић и Шешељ очигледно осокољени резултатом у Мионици. 
- Има једно правило у политици - да ништа не успева као успех. Успех у Мионици тако води у коалицију за Београд, међутим, суштински проблем је што немају никакве програмске сличности. Овде се иде на гласаче подстицањем сентимента деведесетих, зарад политичког опстанка ових странака и прилике да учествују у власти. 

Вучевић: Љајић на листи са СНС

На спомен коалиције СПС-СРС на београдским изборима, лидер СДПС Расим Љајић рекао је да у том случају његова странка не може са социјалистима, како је најављивано. У том смислу, као потврда договора Шешеља и Дачића, иде и јучерашња изјава потпредседника СНС Милоша Вучевића да ће Љајић ипак остати у тиму са напредњацима. 
- До краја дана очекује се да ће председник Вучић постићи договор са Љајићем у правцу заједничког наступа на локалним изборима за Београд - рекао је Вучевић.

Шутановац: Охрабрење за ДС 

Пријатно изненађење локалних избора свакако је Демократска странка, која је за разлику од бившег партнера Саше Јанковића изашла на мегдан на локалу и остварила солидан резултат. Лидер демократа Драган Шутановац оценио је јуче да је резултат од 14,28 одсто, када се саберу све општине где су одржани локални избори, охрабрујући.
- То показује да имамо тенденцију раста поверења. Овај резултат охрабрује. То је резултат памети, плана и програма и свега што ДС носи 28 година - казао је Шутановац и додао да је ДС показао да је друга по снази странка у Србији. Амерички притисак на Србију идућe годинe може само да расте. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Предизборна конвенција у Мионици
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА