Најновије

ДВЕРИ: Спречити потписивање споразума о нормализацији односа са Приштином

Опозициони покрет Двери одржао је седницу Председништва у новоотвореној канцеларији у Грачаници на којој је потврђено да ће тај покрет своје активности усмерити на спречавању потписивања споразума о свеобухватној нормализацији односа са Приштином и заштити интереса државе Србије.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Двери су саопштиле да је Председништво покрета потврдило из Резолуције о АП КиМ коју су посланици  предложили у Народној скупштини Србије, од којих су, како наводе,  најважнији да је КиМ саставни и неотуђиви део Србије, који се тренутно налази под окупацијом о чему без одлагања треба обавестити међународну јавност.
Као друго, они наводе да ниједан грађаним Србије који се налази на јавној функцији нема право да потпише обавезујући документ којим ће правно отуђити АП Косово и Метохију као део територије Србије.
Такође, Двери се жалажу за поништавање бриселских споразума и тему КиМ вратити у СБ УН, где имамо савезнике у Русији и Кини.
Сматрају и да би Влада Србије требало да предузме све радње у циљу физичког повратка и боравка српског цивилног и војног особља на територији АП Косово и Метохија, сагласно садржини Резолуције 1244 СБ УН.
Двери се залажу и за обнављање рада Министарства за КиМ у Влади Србије које ће обављати све послове државне управе који се односе на функционисање државних органа и институција Србије на територији АП Косово и Метохија, помоћ српском народу на КиМ, као и повратак расељених, наводи се у саопштењу.
Амерички притисак на Србију идућe годинe може само да расте. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бошко Обрадовић - Вучић штити политичку мафију која пљачка српски народ!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА