Најновије

РУСКЕ ПРОЦЕНЕ: Ево колико ће Американаца погинути у случају рата САД са Северном Корејом

У случају избијања пуног конфликта између Северне Кореје и САД страдале би десетине хиљада Американаца који живе у Јужној Кореји, упозорава Савет за безбедност Руске федерације.

Илустрација (Фото: Ytmg.com)

Сједињене америчке државе су свесне да би у случају напада на Северну Кореју на удару те  земље било и 250.000 држављана САД који живе у Јужној Кореји, каже Николај Патрушев, секретар руског Савеза за безбедност. - Ако дође до велике ескалације на Корејском полуострву десетине хиљада Американаца ће умрети - каже Патрушев и додаје да су такви губци неприхватљиви за САД. Он је објаснио да се  артиљерија и ракете Северне Кореје налазе само 50 километара од Сеула и да је у њиховом домету град од десет милиона становника.

Патрушев је рекао да је за подизање тензија на полусотрву одговорна Америка која пибегава оштрој реторици и организује војне вежбе како би испровоцирала Северну Кореју. Oн објашава да Пјонгјанг на то одговара новим лансирањима ракета  и једнако оштром реториком што ствара "зачарани круг напетости". - Тај зачарани круг може да се реши само политичким и дипломатским разговорима - објашњава он додајући да Русија и Кина покушавају да посредују у смањењу напетости. Снимке снајперских напада Хута на војнике Саудијске Арабије погледајте ОВДЕ. Шта од оружја Американци шаљу Украјинцима за убијање Руса сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нуклеарни тест у Северној Кореји.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА