Најновије

ЏИХАДИСТИ ИСПАЛИЛИ РАКЕТЕ НА ХМЕЈМИМ: Погледајте како је реаговала ракетна одбрана руске базе у Сирији! (ФОТО)

Руски противваздушни комплекс „Панцир-С1“ пресрео је две "Град" ракете које су џихадисти испалили према руској авио-бази Хмејмим у Сирији.

Панцир С-1 (Фото: Тасс)

Према извештајима провладиних активиста, пресретнуто је најмање две ракте. На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије испаљивања једне ракете из комплекса Панцир-С и два поготка у ваздуху:


Руски систем "Панцир", иначе, у стању је да види падобранца на 50 километара и пошаље до 5.000 пројектила за 1 минут, а више о једној од модификација овог комплекса, прочитајте ОВДЕ. Опозициони активисти, са друге стране, извештавају да су "Град" ракете, највероватније, испаљене из околине града Бидама на северозападу покрајине Идлиб, са позиција које се налазе под контролом група унутар тзв. "Слободне сиријске армије", које уживају подршку САД-а. Ракетни системи "Град" које поседују ове групе израђени су у Бугарској, а доставили су им их Американци, преко Саудијске Арабије. У одговор на напад, руски авиони извели су на десетине ваздушних удара на све познате позиције џихадистичких група у околини Бидаме. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

КОШМАР ЗА ПИЛОТЕ: Моћни "Панцир С-1" у акцији 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА