Најновије

МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ: Ево зашто је одузето дете Мили Алечковић

Министар за рад Зоран Ђорђевић прочитао је данас део стручног надзора који се односи на случај девојчице која је била у хранитељској породици Миле Алечковић и између осталог навео да је дете затечено у лошем здраственом стању са констатованом шугом.

Зоран Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

Министар је навео да је девојчици која је 15. децембра одузета хранитељској породици био забрањен контакт са браћом, да је брига о њој препуштана другим личима који су блиски хранитељској породици, као и да су се у школи хранитељи представљали као старатељи.
"Хранитељи су од почетка тражили посебне услове и било је потешкоћа у сарадњи, нису хтели да приме посете социјалних радника, а нису се придржавали ни попуњавања свеске хранитељства. Такође су забрањивали разговор детета и социјалних радника насамо, али и контакт детета са браћом и сестрама", рекао је Ђорђевић одговарајући на питања новинара након представљања резултата рада свог министарства.
Како каже, није желео да преко медија комуницира са хранитељском породицом у којој се девојчица налазила, а која је сада премештена у нову хранитељску породицу где се "полако прилагођава". 
Он је додао да су бивши хранитељи на конференцији за штампу коју су организовали изнели многе податке о детету које треба да буду тајна, као и да је "начин на који су причали на конференцији и преко медија и друштвених мрежа подлеже пријавама".
Он је поновио да подржава рад социјалних радника који дају "200 одсто" од себе и да "неће дозволити да они трпе претње".
Прочитајте ОВДЕ све детаље о овом случају.
Извор: Курир/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мила Алечковић - Владари из сенке и олигархија окупирају народе широм света!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА