Најновије

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Муџахедини су одсецали главе српским војницима, а Изетбеговић их је свечано постројио!

Медији у Хрватској пишу о ужасним злочинима одреда "Ел Муџахид" над Србима са Возуће и о амнестирању генерала Сакиба Махмуљина од одговорности, мада је био командант Трећег корупуса у оквиру ког је деловала ова исламистичка јединица.

Алија Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

"Муџахедини су брутално ликвидирали педесетак српских заробљеника и одсецали им главе", наводи "Слободна Далмација."
Хрватски медији наводе и снимке које поседује Радио-телевизија Републике Српске на којима муслимански лидер Алија Изетбеговић постројава корпус и поздравља муџахедине на арапском језику.

Махмуљин се пред камерома "похвалио" да је међу јединицама његовог корпуса и одред "Ел муџахид".
- То су Први маневарски батаљон из Зенице, 372. ослободилачка бригада из Тешња, Седма муслиманска, Специјални диверзантски одред, комплетна 329. која је била овде, Трећи маневарски и одред "Ел муџахид", рекао је Махмуљин Изетбеговићу.
Нико од муслиманског врха није реаговао када су писмено обавештени да су муџахедини од војне полиције отели 60 српских заробљеника.
Пре две године Махмуљин је ухапшен под оптужном за ратне злочине, али је на слободу пуштен већ идућег дана, јер је суд БиХ одбио предлог Тужилаштва да му се одреди једномесечни притвор.
Он је осумњичен за злочине почињене од јула до октобра 1995. године за време извођења офазивних борбених дејстава 3. корпуса на ширем подручју Возуће, у којима је суделово и одред "Ел Муџахид".
Током вишемесечних напора муслиманских јединица да заузму Возућу, муџахедини, пристигли из арапских и других исламских земаља, окупљени под заставом на којој је писало "Наш пут је џихад", брутално су ликвидирали и погубили педесетак српских војника, одсецајући им главе секирама и сабљама.
Ритуални масакри снимљени су, а видеокасете су дистрибуисане "донаторима" у исламским земљама, пише "Слободна Далмација".
Хрватски медији су се, након хашке пресуде челницима Херцег-Босне, расписали о злочинима јединица под контролом тадашњих сарајевских власти над Хрватима и Србима.
Прочитајте ОВДЕ ко тврди да је могућ оружани сукоб Хрватске и Словеније?
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Телевизија Републике Српске у посједу је необјављеног снимак на којем командант Трећег корпуса тзв. Армије РБиХ Сакиб Махмуљин, након окупације Возуће, постројава муџахедине. Из снимка је видљиво и да је знао да ова екстремна јединица држи српске заробљенике.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА