Најновије

ВУК ЈЕРЕМИЋ: Ђилас је мене избацио из ДС, против моје воље, и то у тренутку када сам...(ВИДЕО)

Застрашивање, па чак и физичко насиље су оно што је обележило локалне изборе у Пећинцима, а лидер Народне странке Вук Јеремић сматра да ће се оваква слика видети и на биралиштима у Нишу и остатку Србије, уколико се не “стане на пут” актуелном режиму Српске напредне странке.

Јанковић и Ђилас (Фото: Јутјуб)

Јеремић истиче да је то што постоје спискови где су поименце набројани гласачи којима су се чланови владајуће страње обраћали на кућном прагу, у најмању руку забрињавајуће. Он додаје да су ванредни локални избори у општинама где је СНС добио двотрећинску већину били нелегални и нелегитимни, те да их је због тога његова странка заједно са Покретом слободних грађана бојкотовала.
Овакву слику, додаје, уколико се нешто не предузме, могу да очекују и Нишлије на следећим локалним изборима.
- Видели сте и оног човека који долази и отима телефон и баца га и после тај исти СНС-ов батинаш говори у камеру Пинка скарадне лажи и представља се као жртва. Много већи проблем је у томе што ће тако што су изгледали избори у Пећинцима, уколико не станемо на пут режиму, изгледаће следећи локални избори у Нишу - рекао је Јеремић.
Вођа Народне странке, који је подржао Драгана Ђиласа на предстојећим изборима у Београду, каже да је била грешка што опозиција није била уједињена на председничким изборима у априлу, те да ту грешку неће да понови, упркос ранијим сукобима са некадашњим партијским колегом.
- Драган Ђилас је мене избацио из Демократске странке, против моје воље, и то у тренутку када сам био председни Генералне Скупштине УН. Имам сваки разлог на свету да имам отклон од Ђиласа, али мислим да у овом тренутку је од пресудног значаја да оставимо и личне сујете и партикуларне партијске интересе по страни. Кад је дете болесно тада у помоћ зовете и стричеве са којима не разговарате - рекао је Јеремић.
У Нишу је одржао трибину “Пут из хаоса” јер је, додаје, “обрачун између различитих фракција власти добио мафијашки облик.”
- На званичној листи најнебезбеднијих престоница Европе, Београд је на другом месту, после Кијева, а у Украјини се дешава грађански рат. Ситуација безбедносна и свака друга је много гора у Нишу него у Београду, ако је Београд други на листи најгорих, замислите где би ту био Ниш - додао је Јеремић. Оштру поруку Миле Алечковић министру Зорану Ђорђевићу због одузимања детета погледајте ОВДЕ. Тврдње Јована Деретића о античкој историји Срба послушајте ОВДЕ. Извор: Јужне вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бошко Обрадовић у емисији "15 минута".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА