Најновије

ХУТИ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Саудијска коалиција направила пробој у централном Јемену и на северу земље (ВИДЕО/MAПА)

Снаге саудијске коалиције пробили су линије фронта инапредовали 17 квадратних у дистрикту Хаб Ва Шаф у северној провинцији Јавф. Телевизија Ал Арабија тврди да су се линије Хута распале и да су снаге саудијске коалиције напредовале без већег отпора.

Снаге јеменског Јужног покрета који је део саудијске коалиције (Фото: Јутјуб)

Према истом извору Хути су изгубили шест тенкова и три возила, а да су оборене три балистичке ракете које су испаљене на снаге Саудијске Арабије. Саудијци објављују снимке заробљених Хута. У провинцији Бајада, у централном Јемену, такође је дошло до напредоваања саудијске коалиције. Снаге лојалне председнику Хадију пробиле су фронт и освојиле дистрикте Нати и Наман.

Очекује се да ће Саудијци сада појачати притисак на фронту ка Сани. У Сани су појачани удари саудијске авијације у којима је убијено 37 бораца Хута. Хути су јавили да је у ударима убијено скоро 70 цивила. Хути су последњих месец дана у повлачењу али најављују велику новогодишњу офанзиву. Последње речи Садама Хусеина прочитајте ОВДЕ. Како се Американци бламирају проценама броја терориста погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Oтпор Хута.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА