Најновије

ЈЕЗИВЕ ПРОГНОЗЕ: Кина мобилише војску, спрема се за светски рат који ће почети до марта 2018.

Врховни кинески генерал је упозорио да би рат са Северном Корејом могао избити у сваком часу. Због могућности новог светског рата до марта, генерал сугерише да кинеска војска мобилише своје трупе на границу са Северном Корејом.

Кинеска војска (Фото: Синхуа/ Правда)

Како би се спремили на конфликт који би могао да избије било кад од сад па до марта, генерал-пуковник Ванг Гонгуанг тврди да би Кина требала да мобилише своју војску што пре.
“Глобал Тајмс”, енглеско издање публикације пекиншке владе “Пиплс Дејли Чајна”, објавио је званично упозорење да је потребно бити „ментално спреман за рат у било које време“.
„Кина би требала бити психолошки спремна за потенцијални корејски рат, а региони североисточне Кине би због тога требали бити мобилисани“, рекао је генерал Ванг. Он је такође ургирао постављање антиракетних система и трупа на границу са Северном Корејом у ишчекивању конфликта између Северне и Јужне Кореје и других као што су Јапан и САД.
Уколико избије рат, Јужна Кореја и Кина ће бити две најуништеније земље. Обе земље ће бити изложене тешком нуклеарном загађењу и земљотресима. „Таква мобилизација није због лансирања рата, већ из одбрамбених разлога“, рекао је он. Како наводи “Сан УК”, кинески војни експерт и телевизијски коментатор Сонг Жонгпинг, је рекао да Кина мора бити спремна за избеглице које ће  нагрнути преко границе у случају конфликта.
Сонг је такође рекао да би САД могле реаговати импулсивно око војне одлуке Кине, и изазвати рат док је све што ова комунистичка нација жели- само припрема.
„Дефанзивне акције би могле довести до укључења, ако поступци САД на Корејском полуострву запрете суштинским интересима Кине“, рекао је Сонг.
Ово упозорење долази непосредно након што је кинеска ваздушна јединица спровела још једну рунду дугих вежби у понедељак, прелетајући преко Јапанског мора, изазивајући авионе Јужне Кореје да се разбеже.
Кинеска ваздушна сила је навела у изјави, да је борбена летелица прелетела преко “Тсушима” мореуза који раздваја Јужну Кореју од Јапана, и међународне воде у Јапанском мору.
„Јапанско море не припада Јапану“, рекао је потпарол ваздушне јединице Шен Јинке, додајући да су вежбе биле законите и унутар разума.
Елитне сиријске снаге у офанзиви на три кључна града у Хами и Идлибу! Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војна парада у Кини, Пекингу, поводом 70 година победе над фашизмом!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА