Најновије

Научно доказано: 7 ствари које крвна група говори о нашем здрављу!

Шта тачно крвна група говори о нашем здрављу? У последње време ово је врућа тема здравствених чланака и књига посвећених исхрани, али одређене чињенице могу се издвојити као индикације здравља човека у односу на његову крвну групу.

Илустрација (Фото:pixabay.com)

У Тајвану или Јужној Кореји људи ће вас питати која вам је крвна група и то не треба да вас чуди. Баш као што широм света људи једни друге питају за хороскопски знак како би сазнали нешто о њиховом карактеру, у азијском свету верује се да крвна група може описати личност.
Иако о овом може да се полемише, научне студије су утврдиле да крвна група може рећи нешто више о здравственим ризицима људи. Према обављеним истраживањима, ово су неке од кључних ствари карактеристичне за одређене крвне групе.

1. Памћење

Према недавној студији са Универзитета у Вермонту, особе са АБ крвном групом имају чак 82 одсто веће шансе да се суоче са проблемима са памћењем који у перспективи могу да доведу до деменције.

2. Болести срца

Крвна група може да испољи утицај на јављање одређених здравствених проблема као што су инфаркт, мождани удар или тромбоза. Студија са Харварда показала је да крвне групе које нису нулта имају најмање 60 одсто већу шансу за развој опасних крвних угрушака, а тиме и повећан ризик од коронарних болести. Међутим, као и у већини случајева, начин живота и прописани лекови могу имати много већи утицај на појаву ових проблема од саме предиспозиције за њих.

3. Гастроинтестинални проблеми

Људи са крвном групом А имају већу вероватноћу да добију рак желуца, као што се код особа нулте крвне групе много чешће него код других развија чир на дванаестопалачном цреву. Ванредни професор епидемиологије на Институту Каролинска у Шведској Густаф Едгрен каже да различите врсте крви подложне су различитим бактеријским инфекцијама. Он наглашава да је разлика у ризику међу њима за те инфекције премала да би имала било какве озбиљне последице, а да је најважнија ствар избегавати пушење и прекомерно конзумирање алкохола.

4. Рак

Нулта крвна група повезана је са смањеним ризиком од добијања низа врста карцинома, укључујући рак дебелог црева, панкреаса и желуца.

5. Дијабетес

Истраживање обављено на 82.000 жена из 2015. године открило је да су особе са крвним групама А и Б склоније да развију дијабетес типа 2.

6. Маларија

Људи чија је крв нулте групе поново су у предности у односу на друге и када је реч о маларији, јер у њиховој крви постоји природна заштита чак и од најгорих врста те болести коју преноси комарац. Истраживачи су открили да је то зато што протеин који лучи комарац има тенденцију да се везује за крвна зрнца групе А, али не и за нулту.

7. Вегетаријанска и месна исхрана

Постоји пуно расправа о томе да ли одређена исхрана у складу са одређеном крвном групом има било какву научну основу или не. Суштина великог броја објављених текстова на интернету и књига које се баве овом тематиком јесте у томе да се особама крвне групе А препоручује да буду вегетаријанци, док они са нултом крвном групом треба да једу месо.
Како да се решите главобоље на природан начин прочитајте ОВДЕ.
Извор: BastaBalkana.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Исхрана према крвним групама
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА