Најновије

"ОБУЗДАВАЊЕ ИРАНА": Израел и Сједињене Државе направили тајни план!

Израел и Сједињене Државе разрадили су на тајном саветовању у Белој кући програм „заједничког стратешког обуздавања Ирана“.

Иран (Фото: Ria)

Ово је објавио израелски Десети телеканал, наводећи да је у Вашингтон 12. децембра ради тога стигла група израелских функционера из сфере одбране, у којој је био и саветник за националну безбедност Меир Бен-Шабат.
Чланови групе су за партнере имали представнике Пентагона и специјалисте за безбедност. На челу америчког тима био је Херберт Макмасер, саветник Доналда Трампа за националну безбедност.
Вашингтонски извори су открили да је на крају преговора био потписан „Меморандум о међусобном разумевању поводом иранског питања“.
Тим документом је, поред осталог, предвиђено хитно формирање четири америчко-израелске групе које ће се бавити иранским атомским и балистичким програмом и испорукама оружја земљама Блиског Истока.
Десети телеканал је објавио да ће се прва радна група бавити „тајним и дипломатским радом срачунатим на осујећивање иранског атомског програма“.
Друга ће радити на „ограничавању присуства Ирана у региону, нарочито у Сирији и Либану“.
Задатак треће групе дефинисан је као: „обуздавање балистичког програма Ирана“ и блокирање покушаја дотурања иранских ракета Хезболаху“.
Четврта ће „осујећивати покушаје Ирана да изазове ескалацију у региону“.
CNN је објавио резултате анкете која је показала да је за Трампову политику поводом Јерусалима само 36 одсто, а да је против - 49 одсто Американаца.
Прочитајте ОВДЕ зашто Кина мобилише војску и какве су то језиве прогнозе?
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рат између Ирана и Израела - иранска анимација.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА