Најновије

ИЗНЕНАДА ПОЛОЖИЛИ ОРУЖЈЕ: Масовна предаја џихадиста широм Сирије!

Без претходне најаве, велике групе "побуњеника" изненада су се предале сисријским снагама безбедности, прихвативши споразум о помирењу који је понуђен свим нелегитимним оружаним групама у Сирији још почетком 2016. године.

Илустрација (Фото: ЈуТјуб)

У јужној провинцији Дараји оружје је положило 100 милитаната из Ал Омари бригаде, која је део коалиције "Слободна сиријска армија" (ССА), која је широко прихваћена као крона организација "милитантне опозиције". Предајом џихадиста, сиријске снаге преузеле су позиције ове групе у области Лајат и граду Санмејну. Према наводима сиријских медија, милитанти су углавном из насеља на северу покрајине, који држи Сиријска арапска армија (САА) и желе да се врате својим кућама, "јер им је доста и рата и свега и само желе да наставе нормалан цивилни живот". На југу покрајине Хомс, преко 50 "побуњеника" са групом цивила из избегличког кампа Рубкан, који се налази под "заштитом" америчких снагау бази Ал Танф, прешло је велики део пустиње како би се сусрели са снагама САА, којима су предали своје оружје и позвали се на договор о помирењу.
Према договору о помирењу, сви милитанти који су данас положили оружје биће информативно обрађени ради утврђивања да ли су били укључени у ратне злочине на територији Сирије, након чега ће им бити дозвољено да се врате својим ранијим животима. Снимке жестоке одмазде над џихадистима на северу Хаме који су извршили нападе на хришћанска насеља у том подручју, погледајте ОВДЕ. Снимке дејства ракетне одбране Дамаска, које су изазвале израелске ракете, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Фронт у Дараји један је од најкомпликованијих и најжешћих у Сиријском рату:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА