Најновије

Насмејте се читајући "Зовем се мама 2" Јелице Грегановић

У Делфи кафéу у СКЦ-у владало сјајно расположење захваљујући књизи „Зовем се Мама 2" Јелице Грегановић и друштву које се окупило да прикаже ову нову заразно смешну књигу писца који обични људски, пре свега свој, живот посматра кроз ружичасте наочаре и са осмехом на лицу.

Учесници промоције (Фото: Лагуна)

То друштво које се окупило да публици представи најновије литерарно дело најзабавније савремене српске књижевнице која заслужује да је зову српски Ефраим Кишон и женски Нушић или Мома Капор били су: илустратор Боб Живковић који Грегановићкиним књигама даје ону визуелну димензију која се савршено слаже са текстом, и дипломирани педагог, писац и директор „Школе за родитеље" Јелена Холцер, уредница у Лагуни Ивана Мисирлић која је имала, према њеним речима срећу да јој је припала „посластица“ да буде уредница ове Грегановићкине књиге и, наравно, ауторка без које не би био пун кафић иако би промоција неке друге књиге, три дана пред Нову годину, била вероватно последње место где би просечни читалац одлучио да оде.
Живковић је открио да су он и Јелица вероватно сродне душе јер се од прве њене књиге коју је илустровао савршено разумеју и допуњују и да је илустровање ове нове књиге, било комплексније од претходних, јер му је задатак био да сликом допуни оно што је ауторка прескочила или заборавила да напише. 
Јелица Грегановић се, углавном, у свему слагала са Бобом Живковићем демонстрирајући публици колико су њих двоје сродне душе са истим смислом за хумор.
Уредница Мисирлић није престајала да се смешка или чак од срца смеје, а са њом и публика док су се списатељица и њен илустратор надметали ко ће се досетити смешније реплике.
Мисирлићева је, за оне, а таквих је у кафеу било сигурно веома мало, који до сада нису прочитали барем једну од седам објављених књига Грегановићеве, објаснила да је књига „Зовем се Мама 2“ збирка кратких, хумористичких прича о родитељству најчитаније српске блогерке и да Јелица Грегановиц пише све оно што свакодневно проживљава свака жена. Приче су кратке и духовите, у њима ће се препознати свака  мама. Она је подсетила да је Јелица Грегановић до сада написала „Осмех за сваки дан“, „Љубав и друге ситнице“, „Од речи до речи“, „Испод седмог неба“, књига за децу „Мравац Мрав“.
Јелена Холцер која је књизи пришла као педагог и директор „Школе за родитеље“ је казала да ће се свака жена лако поистоветити са Јелицом, јер су њене приче универзалне и написане са толико хумора и искрености да је немогуће не идентификовати се. Такође је рекла да је ово књига и за новопечене родитеље јер је свака епизода из породичног живота и развоја деце апсолутно истинита, и да би је она препоручила свима. Можда баш најпре онима који тек планирају да постану родитељи.
Ауторка је објаснила да је написала наставак хита „Зовем се Мама“ јер јој је досадило да чита поруке својих читатељки које су је засипале молбама да настави да пише о својим искуствима са децом али да сада баш нема пуно жеље да настави да пише и трећи део ове вечите приче о деци и родитељима. 

Осим представљања књиге, синоћ је на промоцији Јелица Грегановић поносно представила и две шоље „Зовем се Мама“ које су дизајниране у складу са првом и другом књигом, и које ће служити свим мамама које имају ту „супермоћ“ да буду – маме.
Прочитајте ОВДЕ све о "Синги Лумби и Дрвету чаробних оловака".
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Три тачке са Јелицом Грегановић.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА