Најновије

ТИГРОВИ ИЗДРЖАЛИ НАЈЈАЧИ УДАР: Контранапад џихадиста у Хами угушен у крви! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) успела је да одоли највећем притиску џихадиста у Идлибу од почетка офанзиве владиних снага.

Борбе на југу Идлиба (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Највеће борбе водиле су се око града Кувајн Кабир, у ком су, након уласка САА, терористи Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ), извршили велики контраудар. Услед снажног напада ХТШ-а, сиријске снаге биле су принуђене да напусте град, што су џихадистички медији и активисти пожурили да прогласе "великом победом", која се убрзо ипак претворила у још један велики пораз терориста у Сирији. Џихадисти су се ипак похвалили снимцима употребе ТОВ система против сиријских тенкова: Након консолидације борбених линија САА и "ваздухопловне обраде" џихадистичких, уследио је јуриш Тигрових снага, у ком је настрадао велики број терориста, док су остали приморани на бег.
Сиријски репортери сада извештавају из града, који је током вечери успешно утврђен.  Следећа мета у походу Тигрових снага биће град Тамана, који се налази одмах уз Кан Шејкун, главно упориште џихадиста на југу Идлиба. Погледајте мапу праваца напада САА у офанзиви на југ Идлиба:

Како терористи покушавају да започну рат у Ирану, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА