Најновије

САД: Опасност од рата расте из дана у дан! Кина је предузела неке потезе без преседана!

Саветник америчког председника за националну безбедност Херберт Рејмонд Мекмастер изјавио је данас да ће се председник САД Доналд Трамп "побринути" за растућу нуклерну претњу од стране Северне Кореје предузимањем једностраних акција уколико буде потребно.

Доналд Трамп: Фото: Синхуа)

- Председник ће се постарати за то, а ако будемо морали учинићемо то сами. Међутим, оно што ми хоћемо јесте да убедимо друге да је у њиховом интересу да учине више - рекао је Мекмастер гостујући на Фокс њуз телевизији.
Како је рекао, Кина је предузела неке потезе без преседана.
- Оно што тражимо од Кине није да учине услугу нама или неком другом, већ да се понашају у складу са сопственим интересом - рекао је Мекмастер и додао да свету прети смртна опасност од Северне Кореје која се наоружава нуклеарним оружјем.
- Уколико буде потребно председник и САД ће се постарати за то јер он неће дозволити тај смртоносни, страшан режим прети САД најдеструктивнијим оружјем на планети - рекао је Мекмастер.
Говорећи јуче на форуму посвећеном одбрани у Председничкој фондацији и Институту „Роналд Реган“ у Сими Велију у Калифорнији, Мекмастер је рекао да је Северна Кореја "највећа непосредна претња по САД", преноси "Гардијан".
- Мислим да се она (претња) повећава из дана у дан, што значи да се налазимо у трци са временом да бисмо решили овај проблем - рекао је он.
Мекмастер је рекао да је председник Доналд Трамп посвећен денуклеаризацији Корејског полуострва.
Мекмастер је такође рекао да би Кина требало да уведе оштрије економске санкције Северној Кореји, рекавши да Пекинг има огромну економску силу и моћ над Пјонгјангом.
- Постоји више начина да се носимо са овим проблемом, а да не дође до наоружаног сукоба, али налазимо се у трци јер је Ким Џонг Ун све ближи и ближи и није нам остало много времана - рекао је Мекмастер.
Мекмастер сматра да би Кина требало да заустави увоз нафте у Северну Кореју.
- Не можете да испаљујете ракете ако немате гориво - изјавио је саветник за националну безбедност.
Он је рекао да и он и Трамп мисле да би потпуни ембарго на нафту био "прикладан у овом тренутку".
Мекмастер не верује да ће се севернокорејски вођа Ким Џонг Ун да одустане од свог ракетног програма, "без неких значајних нових акција у виду још оштријих санкција и њиховог потпуног спровођења".

У припреми размештај антиракетног система у САД

Америчка Агенција за ракетну одбрану (МДА) која је задужена за заштиту копненог дела САД од напада обилази западну обалу ради размештаја нове противракетне одбране, изјавили су данас конгресмени Мајк Роџерс и Адам Смит.
Према процени аналитичара, за одбрану западне обале, највероватније ће бити постављен систем ТХААД који је већ распоређен у Јужној Кореји ради заштите од евентуалног удара из Северне Кореје.
Убрзани темпо развоја севернокорејског програма балистичких пројектила и могућност да би војска те земље могла гађати копнени део САД са ракетом наоружаном нуклеарном главом повећавају притисак на Вашингтон да постави противракетну одбрану.
Конгресмен Мајк Роџерс, који је члан Комитета за оружане службе и председава Подкомитетом за стратешке снаге задужен за противракетне одбране рекао је да је циљ МДА постављање додатне одбране на локацијама на западној обали.
Аналитичари прецизирају да пошто противракетни систем није увршћен у буџет за наредну годину то указује на то да још није време за евентуално постављање THAAD.
- У питању је само проналажење локације и МДА даје препоруку које место испуњава критеријуме - рекао је Роџерс.
Он није објавио детаље о тачним локацијама које МДА разматра али је истакао да је у конкуренцији неколико места за постављање противракетне одбране.

Ким се захвалио радницима на грдосији за превоз ракете

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун захвалио се радницима који су изградили огромно возило за транспорт нове интерконтиненталне балистичке ракете "Хвасонг-15".
Приликом посете фабрици, Ким је похвалио раднике на изради огромних гума за возило са девет осовина, без коришћења увезене опреме, и позвао је на повећање производње како би се "задовољиле дневне потребе економије у развоју и појачала одбрамбена спремност државе", саопштила је агенција КЦНА.
Војска Јужне Кореје верује да "Хвасонг-15", која је у последњем тесту ове недеље летела 950 километара пре пада у море надомак Јапана, може да прелети и до 13.000 километара, што у домет ставља и главни град САД Вашингтон, преноси АП. A какво зло спремају Американци и Курди, прочитајте ОВДЕ
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански: Трамп разбеснео Пекинг! Кина прети нуклеаркама!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА