Најновије

УМЕШАН У КОРУПЦИЈУ: Нетанијаху после великог протеста грађана, наредио измене закона

Израелски премијер наредио је измену текста спорног нацрта закона који би потенцијално могао да угуши полицијску истрагу која се против њега води.

Фото: ЈуТјуб

Овај потез Бењамина Нетанијахуа делује као покушај да умањи све већи бес који се међу грађанима шири према њему, наводи АП.
Такозвани "нацрт закона о препорукама" окончао би постојећу полицијску праксу препоруке тужилаштву о томе да ли да подиже оптужницу против особе по завршетку истраге која се о њој води. 
Такође има за циљ да заустави цурења података о самој истрази, наводећи да се препоруке полиције не објављују, и кажњавајући одговорне за одавање информација медијима. 
На овом предлогу закона су инсистирали најистакнутији Нетанијахови савезници у партији Ликуд, тиме изазивајући критике да је сам премијер покушао да створи закон који би у суштини променио актуелна правила за полицијске истраге и заштитио га тако од срамних открића која би можда могла да буду пронађена у току истраге. 
"Нажалост, дебата о нацрту закона о препорукама се претворила у политичко оружје против изабране владе", поручио је Нетанијаху на Фејсбуку. 
Он је истакао да је затражио од посланика који саставља тај закон да се побрине да ће тај закон "бити представљен на такав начин да неће бити примењен на истрагу која се води о мени". 
Како је Ројтерс раније известио, око 20.000 Израелаца протестовало је у суботу у Тел Авиву против владе и премијера који је под истрагом због навода о злоупотреби положаја. 
Демонстранти се противе нацрту закона чија ратификација се очекује у парламенту и који би практично забранио полицији да објави налазе у истрагама о Нетанијахуу. 
Како је британска агенција подсетила, Нетанијаху, који негира оптужбе, осумњичен је за умешаност у два случаја корупције.
Прочитајте ОВДЕ шта је Нетанијаху поручио Ирану а тиче се Сирије?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Нешто крупно спрема се пред нашим вратима - САД, Русија, Иран, Израел.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА