Најновије

АМЕРИЧКИ ПРОТИВРАКЕТНИ СИСТЕМ ЗАКАЗАО? Испливали докази о томе како су Хути погодили Ријад (ФОТО/ВИДЕО)

Амерички лист Њујорк Тајмс објавио је нову студију о томе како амерички противракетни систем Патриот није могао да заустави ракету коју су Хути из Јемена испалили на саудијску престоницу.

Ракете Хута јаче од система Патриот (Илустрација(Правда/Јутјуб)

Хутска ракета је пала близу међународног аеродрома у Ријаду 4. новембра, када су путници у чекаоницама аеродрома попадали са столица. Ова анализа Њујорк Тајмса о неуспешности америчког противракетног система је уздрмала све америчке савезнике од Јужне Кореје, преко Израела, Турске и Саудијске Арабије. После ракетног напада на Ријад, амерички председник Доналд Трамп је рекао да је амерички ракетни систем елиминисао ракету из ваздуха и објаснио је колико су добри амерички противракетни системи, али извештај Њујорк Тајмса је контрадикторан и показује сасвим друкчију слику. У њиховој анализи је објашњено да пројектил није био оштећен и несметано је погодио свој циљ. Највећи пораз за амерички противракетни систем је то, што је пројектил пролетео изнад њега.


Илустрација: DigitalGlobe via Google Earth Саудијске власти нису хтеле да коментаришу наводе Њујорк Тајмса, а амерички лист је у свом тексту оптужио америчке власти да шире лажи о успешности америчког противракетног система Патриот. Као што је наведено, Хути су испалили ракету са своје територије у Јемену, а раздаљина до циља је била око 975 километара. Да видите како Хути славе Салехову смрт, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА