Најновије

У ХАГУ СУ МИ ДАЛИ ЈЕДНУ ТЕРАПИЈУ, А ОНДА СУ МЕ БАЦИЛИ У БУНКЕР! Шешељ проговорио о тренутку када је сазнао да има рак

Лидер радикла Војислав Шешељ успео је да се избори са раком дебелог црева, који му је дијагностификован у Хагу, помоћу посебног јеловника којег се дисциплиновано придржава. Једе много сезонског воћа и поврћа, редовно уноси витамине и данас је "здрав к'о дрен".

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Шешељ се, како каже, одувек "нормално хранио", али у Хагу је његова исхрана била катастрофална.
- Био сам присиљен да једем конзерве или суво месо. Храна је била врло лоша и мало ко може да остане здрав ако једе ту храну - прича лидер СРС-а и наглашава да му није само исхрана помогла у борби са опаком болешћу.
- Поштовао сам све лекарске налоге и имао сам два циклуса хемиотерапије од шест доза. Нисам се излечио само воћем и суплементима. У Хагу сам добио само једну хемиотерапију, али сам другу одбио због лоших услова. Сваки пут када би ме ме враћали из градске болнице Вроново, уместо да ме воде у моју ћелију, водили су ме по недељу дана у бункер у затворској болници где се не види бела дана и где сунце не допире. Мислили су да сам опасан за околину, па сам само могао да лежим у кревету и ништа више. Али то је била глупост. Ни за кога ја нисам опасан - каже Шешељ и присећа се тренутка када му је дијагностификована болест:
- Видео сам крв и тражио сам колоноскопију, али годину дана су одбијали да ме воде. Кад су ме коначно одвели, рак је већ пробио зид дебелог црева и захватио околне лимфне чворове. Оперисали су ми 30 цм дебелог црева и установили да су три до четири лимфна чвора била захваћена метастазама, а после су видели и метастазе на јетри. На два места - једну од пет милиметара, другу од девет. Ипак, никада се није уплашио смрти:
- Зар Вам ја личим на некога ко би се плашио смрти? Зар бих могао да штрајкујем глађу двадесет осам дана, скоро до смрти? И још будем убеђен да ће ме пустити да умрем?
Такође, поред здраве исхране, Шешељ каже и да спава нормално, у летњем периоду доста плива, а тренутно иде два пута недељно по два сата на пливање - "лагано пензионерско".
Србија добија ескадрилу „мигова“ — остала су још само два корака. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ: У Вучићу је нешто пукло и променио се, нема помирења у региону све док...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА