Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Да сам кандидат НАТО-а, победио бих у УН

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој Вук Јеремић рекао је за Спутњик да би победио на изборима за генсека УН да је “НАТО кандидат“.

Јеремић (Фото: Синхуа)

Он је истакао да ће наредне недеље објавити програм са којим ће се кандидовати на изборима за председника Србије.
“Снажно подржавам војну неутралност, ако постанем председник Србије заложићу се за то да она уђе и у Устав, тако да више не буде само политички слоган“, рекао је Јеремић. 
Према његовим речима, највећи проблем људима у Србији је чињеница да се тешко долази до посла. 
“И генерално, економска и свака друга перспектива људи у овој земљи, по ономе што сам чуо путујући по Србији, није нешто са чим бисмо могли данас да се поносимо. То је прва ствар коју треба мењати. Морамо да омогућимо људима у овој земљи да почну да раде. Многи говоре да смо лењ народ, да морамо да мењамо обичаје и своју свест. Ја сматрам да смо ми вредан народ, добро квалификован, али да је потребно променити систем који онемогућује обичне људе да дођу до посла и зараде за достојанствен живот своје породице. Све промене почињу из главе и од главе, и зато верујем да су избори за председника једна од кључних вододелница које су пред нама“, каже Јеремић. 
На констатацију Спутњика да једни тврде да је кандидат НАТО, а други да је руски човек, каже да што се тиче Запада и НАТО, да постоји истина у тим тврдњама, да би данас вероватно био генерални секретар УН. 
“А не неко ко је завршио на другом месту на тим изборима уз велики број гласова широм света, међу којима је био и глас Русије, за који сам изузетно захвалан. То је била подршка која је од првог до последњег круга била неупитна, и то је нешто што сматрам да одражава и односе Србије и Русије, а и једну врсту поверења које смо годинама градили министар Лавров и ја и други државни функционери. Питање односа Русије и Србије није питање тога да ли ће бити ова или она партија на власти, то је напросто једна врста константе, и као председник Србије залагаћу се за неговање и унапређивање односа Србије и Русије. Али ја сам пре свега неко ко је заступао интересе Србије и интереси Србије су једино што имам на столу. Покушаји сврставања мене и моје политике на ову или ону страну су напросто злонамерни“, навео је Јеремић.
Извор: Б 92, Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА