Најновије

МАРАКАНА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА ЧЕТВРТ ВЕКА: "Ауфидерзен" за Келн, Звезда остаје у Европи! (ВИДЕО)

Златним словима биће уписан 7. децембар 2017. године у фудбалској историји Црвене звезде, јер се после 25 година домогла европског пролећа. Изабраници сјајног тренера Владана Милојевића победили су Келн са 1:0 (1:0) и као друголасирани из Х групе пласирали се у шеснаестину финала Лиге Европе.

Звезда Маракана (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Мирисало је све на црвено-бело пролеће, после 90 минута пред крцатим трибинама стадиона "Рајко Митић" се и остварило. Звезда је поново моћна, Звезда поново игра фудбал у великом стилу, Звезда је поново на европској мапи! Лепо то звучи и враћа веру у српски фудбал, јер сањати најлепше зимске снове заједно са Партизаном. Довољно је рећи да су два пута добили бундеслигаша, да су узели бод Арсеналу у Лондону, да су два пута ремизирали са БАТЕ Борисовим и да су са девет бодова руку под руку са енглеским великаном (13) прошли у нокаут фазу. И то као прва екипа у историји Лиге Европе која је такмичење започела у првом колу квалификација. Све је зависило од пулена Владана Милојевића, који је један од најзаслужнијих што Звезда поново сија. Победа их је водила даље, па и нерешен исход у случају да Арсенал не изгуби, а "тобџије" су декласирале БАТЕ са чак 6:0. Међутим, као што су и најавили, нису хтели црвено-бели да ослушкују резултат из Лондона, већ су сами решили судбину. Келн је први претио и то преко бившег везисте Партизана Милоша Јојића, али је Борјан сигурним интервенцијама уносио смиреност у домаће редове. Чекало се на праву прилику и она се указала у 22. минуту. Био је то прави мат у три потеза - Крстичић је избацио Родића на левом крилу одакле је леви бек из прве у средини пронашао Срнића, а он је испред Боаћија послао лопту у доњи угао за 1:0 и црвено-бело славље. За експлозију емоција на трибинама и још гласнију подршку "делија" које нису престајале са песмом. Немци не би били Немци да су се предали. Гости су и после примљеног гола покушавали пожртвованом игром. Међутим, Гелор Канга у 27. минуту није искористио добро проигравање Ричмонда Боаћија, шутиравши млако у чувара мреже "јарчева". Милош Јојић, око кога се готово све вртело у редовима бундеслигаша, упутио је по истеку пола сата оштар ударац, али лопта је завршила у малој мрежи. Нешто касније је и Клеменс сам избио испред Борјана, срећом по домаће, траљаво је шуутирао. Препустила је Звезда иницијативу ривалу у наставку, пустила противника да се троши и чувала предност која је била довољна. За победу, за историјско славље, за европско пролеће после 25 година, иако је последњих пет минута деловало као пет година. Мало је недостајало да Боаћи овери тријумф уз хук са трибина и повике навијачима Келна "Ауфидерзен (ђовиђења)". Збогом Келну, збогом јесени, добро дошло европско пролеће на "Маракану". За историју.


Фото: uefa.com принтскринЦрвена звезда - Келн 1:0 (1:0)Стрелац: Славољуб Срнић у 22. минуту. Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: око 50.000. Судија: Боби Мејден (Шкотска). Црвена звезда: Борјан - Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић - Доналд, Јовичић (од 64. Пешић) - Срнић (од 81. Гобељић), Крстичић, Канга (од 89. Рачић) - Боаћи. Келн: Т. Хорн - Олковски (од 65. Клинтер), Соренсен, Ј. Хорн, Рауш - Озкан, Леман, Јојић - Клеменс (од 71. Оуахим), Осако, Жираси. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА