Најновије

И БЕРЛИН ЗАБРИНУТ: Кијев свесно провоцира сукоб у Донбасу!

Берлин са повећаном забринутошћу прати погоршање ситуације у Донбасу, јер схвата да je кривица за оно што се дешава умногоме на Кијеву, пише „Зидојче цајтунг“ позивајући се на изворе у немачкој влади.

Председник Украјине Петар Порошенко (Фото: РИА Новости)

Према подацима којима располаже Немачка, а које су делом засноване на извештајима мисије ОЕБС-а, управо украјински војници сада покушавају да помере линију фронта у своју корист. Немачки владини кругови верују да Кијев свесно покушава да повећа тензије у нади да ће ескалација сукоба помоћи да се осујете планови председника САД Доналда Трампа за ублажавање антируских мера, наводи „Зидојче цајтунг“.
Истовремено је немачка влада забринута да би калкулације Кијева могле да доведу до супротног резултата. Тако би Трамп могао да ублажи санкције без обзира на ситуацију на истоку Украјине. А тада ће Кијев ће удвостручити своје проблеме: Русија ће имати предност, а сукоб ће распламсати са обновљеном снагом, истиче лист. Погледајте ОВДЕ ескалација у Донбасу, десетине мртвих на обе стране, деца у подрумима! Извор: srb.news-front.info/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА