Најновије

СЕБАСТИЈАН КУРЦ СТИЖЕ У СРБИЈУ: Ево који је главни разлог његове посете!

Министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц боравиће данас у Београду у двострукој улози - као министар и председавајући ОЕБС, а са званичницима ће разговарати о проблему миграција и приближавању западног Балкана ЕУ.

Себастијан Курц (Фото: Синхуа)

Курц ће се у Београду између осталог састати са премијером Србије Александром Вучићем, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима. 
Аустријски шеф дипломатије је уочи посете подсетио да Аустрија спада у земље које најснажније подржавају отварање даљих поглавља у приступним преговорима Србије са ЕУ, што је познато и актуелном малтешком председавању ЕУ.
Он је рекао и да је потребно конструктивно наставити дијалог Београда и Приштине јер то може помоћи да се скептичне земље ЕУ увере да треба предузети даље кораке на европском путу Србије. - Да би се споразуми постигнути у дијалогу применили у потпуности, неопходни су, не само ревитализација и поновно отварање моста у Митровици, већ и успостављање ЗСО - нагласио је аустријски дипломата у интервјуу српској новинској агенцији. Курц ће током посете Београду присуствовати оперативном састанку тужилаца и полицајаца из Бугарске, Хрватске и представника Сталне ударне групе за сузбијање кријумчарења људи Републике Србије. Састанак је организовала Мисија ОЕБС да омогући размену информација о истрагама случајева кријумчарења миграната којим се баве организоване криминалне групе. Аустријски шеф дипломатије ће уручити и возила и ИТ опрему коју је Мисија ОЕБС у Србији донирала Сталној ударној групи. Курц у Београд долази након посете Скопљу, годину дана након затварања балканске мигрантске руте. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА