Најновије

СТРАШАН ПОРАЗ: Турци уз тешке губитке приморани на повлачење из Ал баба! (ВИДЕО/МАПА)

Исламска држава извела је данас снажну контра-офанзиву на снаге "Штита Еуфрата" у Ал Бабу и натерала Турке на повлачење.

Терористи избацили Турке из Ал Баба (Илустрација: Павда)

Према наводима медијског крила Исламске државе, терористи су прво вратили контролу над пољопривредним добрима у насељу Шахаби, након чега су потиснули Турке и њихове "побуњеничке" пријатеље кроз северне капије Ал Баба. Овако, према прикупљеним информацијама изгледа најновија линија раздвајања у северном сиријском граду:

Након ових успеха, терористи су кренули и у напад на брдо Акил у приградским областима Ал Баба, чиме би потпуно онемогућили брзи контра-напад турских снага. Велики број цивила искористио заокупљеност обе стране жестоким борбама и успео да напусти Ал Баб:
Према наводима локалних активиста, цео Ал Баб је очишћен од Турака, а Исламска држава поново има град под својом контролом. Турске снаге су и данас, као и претходних дана претрпеле тешке губитке у људству и војној техници, а објавили су и снимак уништења једног од неколико турских тенкова који су данас остали на фронту у Ал Бабу:
Интересантно, раније током дана, турски медији цитирали су свог министра одбране Хулси Акара, који је објавио да је Турска армија очистила Ал Баб од терориста Исламске државе, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА