Најновије

СУДБОНОСНА ОДЛУКА ЗА НОВОРУСИЈУ: Путин признао документе ДНР-а и ЛНР-а!

Лидер ЛНР Игор Плотницки изјавио је да је указ руског председника Владимира Путина о признавању докумената житељима Донбаса у Русији судбоносна одлука, док је лидер ДНР Александар Захарченко оценио да Путинова одлука говори о томе да борба житеља Донбаса није узалудна.

Путин даје нове сигнале Новорусији (Фото: kremlin.ru, Правда)

"Данашњи дан је за један корак приближио Републику ка светском признавању нашег суверенитета", навео је Плотницки у изјави објављеној на сајту Луганског информационог центра. Александар Захарченко изразио је захвалност руском председнику и истакао да је то још један доказ да Русија подржава и да ће подржавати право својих сународника да се боре за свој живот, културу, језик и за своју част и достојанство. "Ако Домовина-мајка гласно и смело подржава нашу борбу, значи да је наша борба праведна. Значи да наше жртве нису узалудне. Значи да су наше наде оправдане", рекао је Захарченко. 
Признавање пасоша ДНР и ЛНР у Русији је, истовремено, "признавање заслуга и напора нашег народа и наших устаника који су издржали на бојном пољу и извели невероватан подвих у изградњи државе и успотављању економије", рекао је Захарченко. Руски председник Владимир Путин потписао је указ о признавању докумената издатих грађанима Украјине и особама без држављанства које живе на територијама Доњецке и Луганске области Украјине док се не реши ситуација у овим регионима, саопштила је раније данас прес-служба Кремља. "Као важећи признају се документи који служе за идентификацију лица, документи о образовању и (или) квалификацији, крштенице, документи о закључењу или прекиду брака, промени имена, о смрти, возачке дозволе, регистрационе ознаке превозних средстава које су на територијама поменутих региона одговарајући органи издали држављанима Украјине и особама без држављанства које имају стално место боравка на овим територијама", наведено је у указу. У документу се такође наводи да држављани Украјине и особе без држављанства које стално живе на територијама засебних региона Доњецке и Луганске области Украјине могу да улазе у Русију и излазе из ње без виза, само уз личну карту.  Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА