Најновије

Овог петка бићемо уморнији него иначе, ево и зашто

Због драстичног скока температуре, а одмах затим и наглог пада - ове недеље биће и до 20 степени Целзијусових, а затим нас чека до 15 степени мање, и здрави могу да осете разне тегобе, док су главни на удару хронични болесници

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, још сутра се очекује хладније време, док ће у среду температуре скочити на 15, па и до 20 степени Целзијусових у појединим деловима Србије. Већ у петак, након топлог и сувог јутра, следи пад температуре за чак 15 степени, а понегде ће бити праћен и суснежицом и снегом.
Према речима др Наде Мацуре, портпарола Хитне помоћи, промене из топлог у хладно време најгоре подносе срчани болесници, поготово они са лошом циркулацијом, као и хипертензичари. Ипак, нема разлога за панику.
- Ништа страшно се неће догодити, јер су многи сада очврсли након хладних таласа које смо имали. С друге стране, сваку промену осећају асматичари, реуматичари могу имати бол у костима, док су код метеропата могуће вртоглавице и главобоље - прича др Мацура.
Здрав стил живота најбоља је одбрана од овако варљивог времена, истиче Мацура.
- Уморан, гладан човек теже се прилагођава променама. Требало би водити рачуна о томе да се наспавамо, уносимо витамине, будемо физички активни. Време је само један од фактора који утиче на то како се осећамо, много више се на наше стање одражава алкохол, цигаре и лоша храна - каже др Мацура.
Како се температурни шок очекује у петак, дан који обележава и крај радне недеље, др Мацура каже да ће грађани можда осетити већи премор него иначе, али и да су добар сан и исхрана најбољи начин одбране.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА