Најновије

ОБРАДОВИЋ: Кад постанем председник Србије ово ћу да урадим!

Моја је обавеза била, да у име патриотске опозиције, на данашњој седници Одбора за Косово и Метохију, кажем да постоји и друга политика за КиМ у односу на политику ове владе – рекао је председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, коментарисао је данашњу седницу Одбора за Косово и Метохију, која је имала две кључне теме, извештај о раду Канцеларије за КиМ и тренутни статус преговора између такозваног Београда и такозване Приштине.
- Прва асоцијација када се помене Канцеларија за Косово и Метохију, јесте трговина дрогом у аутомобилу владе републике Србије, које припада министарству за КиМ. То је прва и највећа афера ове канцеларије- сматра Обрадовић. Други и велики проблем у раду ове канцеларије, Обрадовић сматра да је инструкција представницима Српске листе у такозваном Косовском парламенту, да подрже Хашима Тачија за председника такозваног Косова. - Много је афера везано за ову канцеларију и није чудо што директор канцеларије, Марко Ђурић, није данас овде, да брани сопствени извештај о раду у претходној 2016. години, већ је то предао своме заменику. И оно што је још проблематичније је то, што председник Народне скупштине, Маја Гојковић, већ месецима избегава да закаже седницу на посебну тему везану за Косово и Метохију, а коју су Двери тражиле још у октобру прошле године“ – рекао је председник Двери. Даље наводи да оно са чим се ми данас суочавамо је, да наша власт учествује у формирању независног Косова. И Влада и Српска листа и Канцеларија за КиМ су заправо саучесници у формирању независног Косова и свим својим активностима практично учествују у формирању друге албанске државе на Балкану. - Очито је да ова власт има некаквог дуга према представницима ЕУ и онима који су их практично довели на власт, јер су на председничким изборима 2012. три сата пре завршетка избора, честитали Томиславу Николићу на победи. Шта је још СНС дужна да плати за опстанак Александра Вучића на власти?“ – истакао је Обрадовић. Он је још додао да је ред да актуелна власт  призна да се одрекла КиМ. Да је зарад пута Србије у ЕУ спремна да изда сваки интерес Срба на КиМ. Да се не облаче ни у какве предизборне возове и патриотску реторику и дижу ратне тензије, само да би на неки начин у бирачком телу Србије били приказани као патриоте. - И оно што је веома важно, зашто је Народна скупштина Републике Србије лишена решавања питања на КиМ? Када је питање КиМ последњи пут била тема седнице Народне скупштине Републике Србије Зашто  власт избегава да дође у Скупштину и одговара на питање посланика? Моја је обавеза била, да у име патриотске опозиције, на данашњој седници Одбора за КиМ, кажем да постоји и друга политика за КиМ у односу на политику ове владе. Наша политика је једноставна. Прекинути све преговоре и антиуставне споразуме у Бриселу, јер ЕУ једноставно није на нашој страни, већ на страни сепаратизма. Вратити питање КиМ у Савет безбедности УН, где имамо савезнике у Русији и Кини“ – рекао је председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић. Обрадовић је још додао да је то најважнија разлика у политици коју заступају Двери у односу на КиМ и коју заступа актуелна власт. „И зато, као председнички кандидат желим да поновим, нема наставка Бриселских преговора, кад постанем председник Србије“ – закључио је Обрадовић. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА