Најновије

МИСТЕРИОЗНА СМРТ ЧУРКИНА: Руски амбасадор отрован?

Изненадна смрт Виталија Чуркина, амбасадора Русије при УН, који је у понедељак, дан пред 65. рођендан, преминуо на радном месту, обавијена је велом мистерије након што аутопсијом није утврђен њен узрок.

Чуркин (Фото: Синхуа)

Њујоршки експерти за судску медицину, који су обавили аутопсију, нису утврдили узрок смрти, наложивши додатне анлизе.
Џули Болсер, портпаролка канцеларије за судску медициују у Њујорку, рекла је да је случај Чуркинове смрти прослеђен њиховој канцеларији из болнице. Медији су спекулисали да је Чуркин преминуо од последица срчаног удара.
- Потребна су додатна испитивања, због чега смо наложили додатне токсиколошке и друге анализе, које могу потрајати и недељама - рекла је Бослерова.
На интернету је све више присталица теорија завере да је Чуркин убијен како би се спречило успостављање сарадње између Доналда Трампа, председника САД, и његовог руског колеге Путина. Сам Трамп је открио да је Чуркин значајну улогу у сарадњи две земље.
- Амбасадор Чуркин је имао кључну улогу у сарадњи између Америке и Русије кад је реч о светској безбедности - рекао је он.
Руски председник Путин је нагласио да је Чуркин , без преувеличавања, био један од најзначајнијих дипломата.
- Заслуге Виталија Чуркина тешко је оценити. Њему су повераване одговорне функције. Током десет година, некад у крајње напетим условима, он је чврсто и доследно бранио руске позиције о најважнијим питањима, што је захтевало огромне напоре и велико самопоуздање - рекао је Путин.  
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА