Најновије

ИСТОЧНА АЛТЕРНАТИВА ЗАХТЕВА: Погледајте где желе да подигну споменик Виталију Чуркину!

Представници Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске покренули су иницијативу, за постављање спомен-бисте недавно преминулом руском амбасадору у Уједињеним нацијама Виталију Чуркину у Сребреници.

Виталиј Чуркин (Фото: Синхуа)

Представници удружења данас су Скупштини општине Сребреница предали захтев за изналажење локације на којој би била постављена спомен-биста Чуркину.
Председник удружења Војин Павловић рекао је да је разлог за покретање ове иницијативе Чуркиново залагање за истину и спречавање изгласавања британске резолуције о Сребреници у УН.
- Чуркин је као амбасадор Русије, која је стални члан Савета УН, допринео миру и стабилности у БиХ и својим ангажовањем доприносио ширењу истине о рату у БиХ и разбијању западних стереотипа по којима сву кривицу за рат и страдања сносе Срби - истакао је Павловић.
Он је додао да је став "Источне алтернативе" да српски народ у Сребреници и Републици Српској и на овај начин треба да ода признање и изрази захвалност Русији и Чуркину.
Павловић очекује добијање сагласности у кратком времену да би биста била постављена на Петровдан, 12. јула, на дан обележавања годишњице великог српског страдања у сребреничкој општини.
- "Источна алтернатива" неће одустати од овог приједлога и подизања спомен-бисте Чуркину ни по коју цену - поручио је Павловић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА