Најновије

МОЖЕТЕ ИМАТИ ОЗБИЉНЕ ФИЗИЧКЕ ПОСЛЕДИЦЕ: Ако престанете са сексом, догодиће вам се ово

Ако пролазите кроз раздобље сексуалне апстиненције, требало би да будете на опрезу. Апстиненција може имати озбиљне физичке последице с којима се касније није лако носити.

Еротика (Фото: Јутјуб принтскрин)

Физичке последице времена проведеног у апстиненцији стварно постоје, а базирају се на здравственим предностима које секс доноси телу.

Девет физичких последица сексуалне апстиненције:

1. Није истина да се вагинални мишићи "стисну" ако неко време немате сексуалне односе. Али оно што се догоди јесте да мишићи забораве да се опусте при следећем сексуалном односу и одатле долази тај мит "скупљања" вагине.
2. Апстиненција повећава изглед за дисфункцију која се тиче ерекције код мушкараца, а чести сексуални односи могу да умање шансу добијања рака простате.
3. Сексуална активност позитивно утиче на имунитет. Људи који имају чешће сексуалне односе су мање болесни и имају мању склоност разним инфекцијама.
4. Део стручњака се чврсто залаже за тезу да мањком сексуалне активности пада либидо код мушкараца и жена. Једна од поседица је и да тело временом све јаче пригушује хормонални одговор на узбуђење.
5. Стрес!!! Пар мањих истраживања је показало да људи који немају регуларне сексуалне односе у стресним ситуацијама, као реакцију на стрес, имају пуно виши крвни притисак.
6. Добар сексуални живот је чврсто повезан с кардиоваскуларним здрављем човека и код апстиненције се губи тај хормонални и енергетски подстицај. Није спроведено довољно истраживања која би чврсто потврдила ову тезу па је могуће и да заменом секса с траком за трчање можда и побољшате рад срца.
7. Код започињања нове сексуалне авантуре људима који дуго апстинирају треба више времена да покрену своје сексуалне органе. Будући да је то несвесно, треба се само опустити и дати себи времена. Након пар пута, све ће радити као и увек.
8. Стари људи су знали да кажу да те апстиненција чини интелигентнијим. Али истина је заправо потпуно обрнута: научници су доказали да сексуална активност подстиче раст неурона у хипокампусу мозга.
9. И на крају нешто позитивно - апстиненцијом се смањује могућност добијања сексуално преносних болести, али и инфекције уринарног тракта, које се најчешће појављују након сексуалног односа који је укључивао вагинални и анални секс. О чему фантазирају док се самозадовољавају можете прочитати ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА