Најновије

ПОЧЕЛА БИТКА ЗА ДЕИР ХАФЕР: Опкољене терористе ишчекује сигурна смрт! (МАПА)

Јединице Сиријске арапске армије, предвођене Тигровим снагама, које су почетком године кренуле у ослобађање источних делова покрајине Алепо, стигле су пред капије последњег упоришта Исламске државе у тој покрајини - града Деир Хафер.

САА (Фото: САА)

Током данашњег дана, сиријске снаге ослободиле су преостала два села која се налазе са јужне стране Деир Хафера и сада, по први пут после 2013. држе град на нишану. Осим обезбеђивања јужног прилаза Деир Хаферу, јединице САА тренутно воде борбе и за село Амадија, које се налази на северном илазу у град.

Иако су јединице САА већ почеле да улазе у борбе са терористима на јужним крајевима Деир Хафера, очекује се да ће, након уласка у Амадију, главни удар сиријских снага уследити са западне стране, дуж ауто-пута Алепо-Рака, који овом граду даје додатни стратешки значај.  Осим ових акција, јединице САА воде борбе на великом броју тачака дуж линије раздвајања са Исламском државом у покрајини Алепо, која се из дана у дан помера у корист владе у Дамаску.  Извор: Правда
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА