Најновије

ШЕШЕЉ: Контролисао бих све три гране власти у оквиру уставних овлашћења!

У разговору са грађанима у више војвођанских општина, председнички кандидат Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ истакао је да би, као председник Републике, контролисао све три гране власти у оквиру уставних овлашћења.

Шешељ (Фото: СРС)

Шешељ је објаснио да би контролисао законодавну власт тако што би, сваки пут када сматра да Народна скупштина није изгласала добар закон, тај закон са примедбама враћао на поновно гласање и обавештавао јавност о том поступку. Он је потом објаснио како би контролисао извршну власт путем свакодневне критике због лоших потеза и лоших одлука.

Председнички кандидат радикала навео је да би судску власт контролисао тако што би промишљеније предлагао кандидате за судске и контролне функције. Он је објаснио да би посебно водио рачуна о томе која лица би предлагао за судије Уставног суда. Шешељ је такође истакао да би кориговао судске пресуде у одређеним случајевима, који не представљају тешка кривична дела, али да криминалци, вишеструке убице, трговци дрогом, силоватељи и злостављачи деце не би могли да очекују да буду помиловани. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА