Најновије

ЗУКОРЛИЋ ОТВОРЕНО: Ево зашто подржавам Вучића!

Бошњачка демократска заједница Санџака подржала је председничку кандидатуру Александра Вучића, јер ће његов избор значајно допринети стабилности, миру и унапређењу амбијента у којем би се Бошњаци могли осећати равноправним и решавати нагомилане проблеме, изјавио је лидер те странке Муамер Зукорлић.

Муамер Зукорлић (Фото: Јутјуб)

Очекује, додаје, и привредну експанзију Санџака, на основу економских пројеката, које Вучић подржава.
- Оценили смо да подршка Александру Вучићу није подршка Вучићу, него нашим политицким циљевима и пројектима. Зато смо позвали Бошњаке да гласају за Вучића - рекао је Зукорлић.
Та подршка је, каже, важна тачка у будућем дијалогу Бошњака и Срба.
БДЗ је с Вучићевом странком партнер у парламенту Србије скоро годину дана и има позитивна искуства, објаснио је Зукорлић.
Подсетио је и да је Вучић у свакој прилици понављао тврдње да локална и регионална стабилност најзначајније зависи од односа Бошњака и Срба, да су Бошњаци и Срби који, упркос прилично крвавој историји у задњих 100 година, нису успели поделити животни простор и да су упућени једни на друге.
- Треба да се, дефинитивно, тргнемо и окренемо према будућности. Да из прошлости узмемо поуке како не ваља и да кренемо напред. То наравно није лако, нити је могуће брзо, али, ако су укључени доминантни политички фактори, ти процеси су реалнији и могуће је очекивати резултате - казао је Зукорлић.
Он је истовремено позвао и политичаре у БиХ да у својим изјавама и потезима имају у виду и Бошњаке у Санџаку, Македонији, Хрватској, Црној Гори...
- Важно је имати тај осећај. Бошњацима је БиХ и национална, и културна, и духовна матица. То одржавање националног јединства је неопходно да иде обострано - навео је Зукорлић.
Према његовим речима, Бошњаци и Срби су измешани на једном животном простору.
- Бошњаци ће, по мом мишљењу, бити кључни фактор одржавања равнотеже на Балкану. Мислим да Бошњаци треба с том свешћу и капацитетима да играју кључну пацифистичку улогу, јер ту вредност имају у својој традицији - истакао је.
Наводи да Бошњаци траже партнере у српском народу.
- За сада имамо истуреног и најзначајнијег фактора, а то је Александар Вучић и његова партија. Видимо да се потенцирање помирења излило из наше странке и није само прихваћено од Вучића већ од појединих бошњачких политичара, који то потенцирају. Добро је да се то питање спомиње и искрено и неискрено, јер се навикава обичан свет на то - закључио је Зукорлић. Извор: Танјуг
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА