Најновије

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА РУСИЈИ: Гаћиновићев голгетерски деби довео Србију на чело табеле! (ВИДЕО)

Фудбалска репрезентација Србије савладала је Грузију у гостима са 3:1 у мечу петог кола квалификација за Светски шампионат у Русији.

Орлови лете ка Русији (Фото: ФСС)

Орлови нису блистали, брзо ће сви заборавити партију пулена Славољуба Муслина, али најважније је да су дошли до важна три бода. Меч је обележио велики кикс Александра Коларова на старту меча, затим нестварна себичност Казаишвилија у 35. минуту када је домаћин могао до 2:0, још једна феноменална партија Душана Тадића (две асистенције и погодак), бомба Александра Митровића за 2:1, неколико маестралних одбрана Владимира Стојковића и гол Мијата Гаћиновића на дебију за сениорски национални тим. У шестом минуту велики шок за наш тим, нестваран кикс искусног Коларова при додавању лопте голману Стојковићу, све је то осетио и испратио нападач Грузије Катчарава, који је из прве са ивице шеснаестерца казнио Орлове и довео свој тим у вођство.
1-0 Nika Katcharava Goal 24.03.2017 HDby dailyfootballkick Осам минута касније после једног додавања Рукавине наши репрезентативци су тражили пенал, сматрали су да је Наваловски играо руком у казненом простору, али судија Цвајер је показао на корнер. Владимир Стојковић је био на висини задатка у 19. минуту. Био је то одличан шут Казаиашвили искоса са неких 15-ак метара, али голман Орлова је одлично интервенисао. У 23. минуту Србија је први пут озбиљно запретила. После карамбола у шеснаестерцу домаћих снажно је са десетак метара шутирао Рукавина, али на несрећу она је погодила једног дефанзивца Грузије у главу и отишла је преко гола. После 180 секунди Катчарава је поново запретио Орловима, корпулентни нападач је добро заградио лопту испред Ивановића, окренуо се и шутирао са десет метара, али Лука Миливојевић се добро поставио и проследио је лопту у корнер. У 30. минуту Костић је опробао шут, али није успео да погоди оквир гола. Неколико минута после те шансе поново су запретили наши репрезентативци после центаршута Рукавине, али голман Грузије Лориа је отклонио опасност. У 34. минуту нова шанса за Орлове. Миливојевић је упослио Тадића, који је био у офсајду, али судије то нису виделе, овај је покушао да лоб ударцем превари голмана Грузије, али ни он није био прецизан. Шта су Гризијци промашили у 35. минуту то је тешко описати. Казаишвили је био сам испред Стојковића, имао је одличан угао за ударац, али и још бољи за додавање Ананидзеу. Одабрао је прво, али је траљаво шутирао, лопта је отишла поред гола, велика прилика за дуплирање предности је пропуштена, а Ананидзе није могао да верује да му саиграч није додао лопту како би је проследио у небрањену мрежу. Као што то обично бива у спорту, уследила је казна и то у 45. минуту. Пред сам крај првог дела игре Тадић је сјајно упослио Костића који је оборен од стране Какабададзеа и досуђен је пенал. Одговорност је преузео Тадић, одлично је шутирао и после 45. минута у Тбилисију резултат је био 1:1.
1-1 Dusan Tadic Penalty Goal 24.03.2017 HDby dailyfootballkick
Орлови су на старту другог дела игре кренули у напад, али сви покушаји су у завршавали поред или преко гола. У 57. минуту Коларов је поново погрешио, али срећом по наш тим Качарава није успео да се најбоље снађе и лопта је отишла у гол аут. Владимир Стојковић је спасао српски тим у три наврата за мање од 60 секунди, прво у 60. минуту после шута Ананидзеа, затим је „тукао“ Канкава, а онда и Катчарава. Наш голман је све то зауставио. Неколико минута после тога је уследила казна. У 64. минуту Тадић је додао до Митровића који се феноменално снашао, из окрета је шутирао са 16 метара, голман Грузије није имао шансе и Србија је повела са 2:1.
1-2 Aleksandar Mitrovic Goal 24.03.2017 HDby dailyfootballkick После гола уследио је нови који је поништен због наводног играња руком Рукавине. У 71. минуту селектор Србије, Славољуб Муслин, извадио је нападача Александра Митровића и у игру увео Немању Гудеља, дефанзивног везисту. Десет минута касније уместо Костића у игру је ушао млади Мијат Гаћиновић, коме је ово био деби у дресу сениорској репрезентацији. У 86. минуту млађани Требињац је после додавања Тадића постигао гол за 3:1 и на најлепши начин обележио прву утакмицу за Србију.
1-3 Mijat Gacinovic Goal 24.03.2017 HDby dailyfootballkick Табела Д групе: 1. Србија 11 (+1) 
2. Ирска 10
3. Велс 6
4. Аустрија 4
5. Грузија 2 (+1)
6. Молдавија 1 Извор: Спортски журнал

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА