Најновије

ЕМОТИВНА ИСПОВЕСТ НОВАКА ЂОКОВИЋА! Српски тенисер отворио душу!

Српски тенисер Новак Ђоковић је отворио душу и говорио о многим темама, међу којима су критике које добија, циљеви у каријери, породица, животни приоритети.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Други рекет света је гостујући у емисији "Као сав нормалан свет" одговарао на свакојака питања. 
Од како је крајем прошле сезоне препустио прво место Ендију Мареју, води се полемика о томе да ли ће имати мотива да се врати на врх.
- Прво место је и даље један од циљева. Желим да се вратим на ту позицију, али ми то није главни приоритет. Бићу пресрећан ако прво место дође као последица мојих добрих резултата и игара. Наравно да то и желим. Исто тако, желим да напредујем и да имам дугогодишњу каријеру. Не видим у себи крај, иако улазим у 30. годину. Имам још доста тога да постигнем, и да докажем себи и другима. Али, свесно узимам у обзир и све друге ствари које се дешавају у мом животу. Не могу себе да одвојим професионално као тенисера, и приватно као оца и мужа, сина, брата, другара. То све заједно мене чини као једну личност, као целину - поручио је Новак у емисији.
Он је говорио и о критикама којих у последње време има све више.
- Поштујем свачије мишљење, свако има право на свој став. Конструктивна критика мени може доста да помогне. Ја то прихватам са позитивне стране. Међутим, не осврћем се на неке приче за које знам да немају смисла. Знам ко сам, одакле сам дошао, куда идем и где се налазим. Гледам да своју пажњу усмерим на свој развој и на своју породицу. Свако од нас има право на своје изборе, на начин на који приступа животу, размишљању и то треба поштовати.
Новак је открио и колико му се живот променио када је добио сина.
- Док се Стефан није родио, мени је тенис био број 1. Сви су радили око мене, жртвовали се за мене и моје успехе, и одједном се то променило. Није да то нисам желео, баш супротно. Јер, није суштина да се све врти око вас целог живота. Трудио сам се да узвратим ту пажњу и љубав, и жртву људи који ме окружују. Нисам више сам, имам сина, супругу, породицу, и изузетно сам захвалан на благослову да будем отац. 
Ђоковић је, како каже, свестан да често кида живце навијачима.
- Свестан сам подршке коју добијам и свестан сам колико некада кидам живце народу, пошто ми то они неретко преносе када се сретнемо на улици. Кажу ми како су се изнервирали због нечег што су видели у мом мечу, због неког пораза и слично. Чујем разне коментаре и док сам на терену, и осећам огромну подршку, њихову емоцију и жељу да победим. Знам да ме много људи гледа из Србије и то ми даје снагу. На пример, деси се да у току меча осетим да сам ударио главом у зид, да ми је тешко, па се сетим колико је људи уз мене. Онда осетим тај налет енергије и све постане другачије, боље. Искрено сам захвалан људима што ме подржавају. Истакао је освајач 12 гренд слем титула да у свакој области покушава да да свој максимум. - Сад сам у фази у којој се трудим да будем најбољи могући, муж, отац и тенисер. То јесте захтевно, али не и немогуће. Свако се труди да буде најбоља верзија себе. Тако је случај и са мном. У исто време, не могу сваког дана да будем на 100 одсто својих способности и у свакој улози да дам свој максимум, иако се трудим. Не могу онолико да дам, колико неко други очекује од мене. Али, увек могу да дам онолико колико сам од себе очекујем - нагласио је наш ас и додао: - Настављам да играм тенис са истом страшћу и љубављу које сам имао и пре 2, 3, 6 година, и као пре 20, када сам први пут узео рекет у руке. Тенис у мени изазива јаку емоцију, и док је год тако ја ћу наставити да играм. На крају је објаснио и шта су му приоритети. - Мени и Јелени је јако битно да Стефан буде здрав, да има најбоље могуће услове за развој. У складу са тим, ми прилагођавамо све што је око њега, укључујући и мој тенис. Имамо склад и ту врсту приоритета - закључио је Новак. Погледајте ОВДЕ како је Ђоковић објаснио свађу са Јеленом . Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА