Најновије

ПОСЛЕДЊЕ ИСТРАЖИВАЊЕ ПРЕД ПРЕДИЗБОРНУ ТИШИНУ: Вучић на 54.3 посто, погледајте ко га прати!

Агенција Ипсос објавила је резултате истраживања јавног мнења, два сата пред наступање предизборне тишине, по којој премијер Србије Александар Вучић убедљиво води са 54,3 одсто гласова испитаника.

Избори (Илустрација: Правда)

На основу расположења у последњем таласу мерења, мала је вероватноћа да буде другог круга. Да су избори одржани у четвртак 30. марта, кандидат Александар Вучић би имао 54.3% гласова, при ћему би се са истом вероватноћом могао очекивати сваки резултат измедју 51.8% и 56.9%. 
На другом месту су Вучићу најближи Саша Јанковић са 12.8%  и трећем Лука Максимовић са 9.5%.  Иако је разлика на први поглед уверљива, статистички интервали могућих изборних резултата на основу узорка су близу иако се не преклапају.  
Вук Јеремић са 6.8% је четврти, али се преклапају статистички интервали оцена рејтинга са петим Војславом Шешељом, тако да је могућа промена редоследа са врло великом вероватноћом.
Радуловић и Чанак су на  седмом и осмом месту са могућношћу измене редоследа. Остали кандидати су на процентима који се теже хватају узорком. 
- Током мерења које је континуирано обаваљано у последњих месец дана, долазило је до честих промена редоследа кандидата сличних оцена, а највеће потешкоће је задавао рејтинг Луке Максимовића алијас Белог Прелетачевића. Редослед између Луке Максимовића и Саше Радуловића се мењао 6 пута у протеклих 14 дана, док су се Војислав Шешељ и Вук Јеремић на четвртом месту смењивали 4 пута.
- Што се тиче мотивације бирача, Александар Вучић има убедљиво најбољу ситуацију у односу на остале кандидате, па би му сценарио са мањом излазношћу омогућио бољи резултат. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА