Најновије

ЈЕДИНСТВЕНА РУСИЈА У СРБИЈИ: СНС и СНП уговорили сарадњу са Путиновом странком

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да је у разговорима са представницима партије Јединствена Русија (ЈР) у највишим институцијама Руске Федерације добио уверавања да ће Русија и даље подржавати позицију Србије, како по питању КиМ, тако и по питању економског развоја.

15. Конгрес Јединствене Русије (Фото: ЈуТјуб)

"Добили смо заиста више од обичних речи, искрену, братску подршку и уверавања да ће Русија и даље подржавати нашу позицију, како по питању КиМ, тако и по питању нашег економског развоја, где ће у границама својих могућности, гледати да томе допринесе", рекао је Ђурић за Танјуг из Москве. Према његовим речима, разговарало се и о актуелним глобалним питањима, проблемима који се односе на међународну безбедност и да, како сматра, деле забринутост због тензија које постоје у међународним односима. "Сасвим сигурно да СНС жели да да свој скромни допринос миру и стабилности, као велика странка по броју људи, али која долази из земље која је релативно мала у европским размерама", рекао је потпредседник СНС-а, након 15. Конгреса Сверуске политичке партије руског председника Владимира Путина. Ђурић је истакао да је, у данашњим разговорима са највишим политичким представницима Јединствене Русије, разговарао и о томе како да кроз сарадњу братских партија СНС и ЈР, унапређујући акционо јединство и политичку сарадњу, поставе темеље за боље политичке односе између две земље. "Договорили смо се да сарадња између наших странака, у смислу сусрета, буде интензивнија, да размењујемо наша искуства, а упутили смо нашу искрену подршку и љубав за руски народ, земљу и нагласили да ми санкције против Русије нећемо уводити, јер смо и сами у прошлости имали горко искуство", рекао је Ђурић.

СНС потписала Декларацију о сарадњи са Јединственом Русијом

Српска напредна странка (СНС) потписала је данас у Москви Декларацију о даљој сарадњи са партијом Јединствена Русија (ЈР), а један од приоритета те Декларације је ублажавање нове међународне затегнутости, изјавила је потпредседница СНС Марија Обрадовић. "Циљ је да пронађемо и створимо нову политику и примењујемо је у нашим грађанским друштвима и да пронађемо нове начине да нове безбедносне изазове умањимо што је могуће више", рекла је Обрадовић за Тањуг из Москве, након 15. Конгреса Сверуске политичке партије руског председника Владимира Путина. Посебно је занимљиво, каже потпредседница СНС, што ће две партије размењивати искуства и када је у питању развој омладинских и женских организација и истиче да их свакако у наредном периоду очекују и размене партијских делегација. "Све у светлу јачања међународне и међупартијске сарадње СНС и ЈР. Такође је важно да ћемо изграђивати своје партије и размењивати искуства и, наравно, истовремено инсистирати и на гајењу и заштити културних, хуманитарних, верских вредности, а посебно споменика културе", рекла је Обрадовић. Српска народна партија такође је данас потписала Декларацију о сарадњи и заједничким активностима са Јединственом Русијом. У име Јединствене Русије Декларацију је потписао Сергеј Железњак, заменик председника Државне думе Руске Федерације, док је у име СНП-а потпис на декларацију ставио председник Српске народне партије, Ненад Поповић. Декларација је потписана на маргинама 15. Конгреса Јединствене Русије који се јуче и данас одржава у Москви. Председник СНП-а је након потписивања Декларације изјавио да „СНП снажно подржава иницијативу политичких партија балканских земаља да се формира зона неутралних, суверених држава, које ће саме одлучивати о кључним државним и националним интересима“. „СНП истиче да је као партија спремна да учествује у сваком дијалогу који ће водити ка смањењу напетости у Европи, као и да ће подржати сваку иницијативу која води превазилажењу подела, избегавању војно-политичких конфронтација и стварању јединственог безбедносног простора који ће осигурати мир и стабилност на територији читаве Европе“, поручио је Поповић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА