Најновије

Михајловић: Србија као шаховска табла за велике силе!

Уколико Европска унија заиста жели да реши све веће напетости и политичке кризе на Западном Балкану, онда је најбоље и једино могуће решење брз и ефикасан пријем свих држава региона у ЕУ, изјавила је данас потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Она је, поводом састанка шефова дипломатија земаља ЕУ који је био посвећен Западном Балкану, рекла да је тачна оцена високе представнице ЕУ Федерике Могерини да "Балкан лако може да постане шаховска табла за закулисне игре великих сила, али да је стигла са великим закашњењем.
- Делим забринутост високе представнице Могерини за стабилност региона и недавна посета Западном Балкану и упознавање са проблемима од изузетног су значаја. Али, Балкан је одавно постао шаховска табла за велике силе управо због недефинисаног односа ЕУ према земљама региона - навела је Михајловић у писаној изјави достављеној медијима.

Реторичка помоћ "више не игра"

Наводи да реторичка помоћ "више не игра" и да је потребно да Брисел уради много више како се у навали популизма и национализма европска перспектива не би потпуно изгубила и угасила.
Михајловић додаје да Србија истински жели да постане део ЕУ и да је политиком Владе Србије и премијера Александра Вучића успела да очува политичку стабилност.
- Србија жели мир, стабилност и сарадњу у читавом региону, у шта је комесарка Могерини могла да се увери. Зато је најбоље решење за регион, али и за Брисел, уколико истински жели да одржи стабилност у овом делу Европе, да све земље западног Балкана брзо и ефикасно постану пуноправне чланице ЕУ - нагласила је потпредседница владе.
Она је додала да се боји да ЕУ више нема времена за другачија решења, те да би било која другачија одлука била само алиби великим силама да наставе своју балканску шаховску партију чије смо резултате већ гледали у прошлости. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА