Најновије

НЕВИЂЕНО ОРУЖЈЕ У БЕОГРАДУ: Сајам "Партнер 2017"

Сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2017" биће одржан од 27. до 30. јуна на Београдском сајму, уз до сада највећи број страних излагача и неколико светских премијера производа домаће наменске индустрије.

Сајам "Партнер 2017" (Фото: Министарство одбране Србије)

Наводећи да је српска одбрамбена индустрија у 2016. години зарадила 483 милиона долара од извоза опреме, чиме је остварила раст од 63 одсто у односу на претходну годину, начелник Управе за одбрамбене технологије Бојан Зрнић оценио је да је манифестација "Партнер" постала "најважнији регионални сајам наоружања и војне опреме". - Сајам представља важан алат промоције наших достигнућа у области одбрамбене индустрије. Поред осам домаћих компанија из те области, ове године ће се представити и рекордан број страних излагача а најављено је и учешће више од 30 страних делегација, од којих ће неке бити представљене на експертском а неке и на министарском нивоу - казао је Зрнић на конференцији за новинаре.

Он је најавио да ће поред произвођача наоружања и војне опреме на овогодишњем, осмом по реду "Партнеру", бити представљени и домаћи капацитети за истраживање и развој попут Војно-технчког института (ВТИ) као и институције Министарства одране у области ремонтовања опреме, медицине и образовања. Упитан да ли ће нека од средстава која ће бити приказана на "Партнеру 2017" ући у наоружање Војске Србије током ове године, Зрнић је казао да су при крају испитивања самоходне хаубице Нора Б-52 и модуларног ракетног система Морава, као и да се спроводи модернизација система ПВО Куб.

- Нора је на опитовању у Техничко-опитном центру и ако све прође како треба, до краја године ће ући у наоружање Војске Србије. Ради се и на неколико модернизација, попут система Куб, и очекујемо и њихово увођење у наоружање јер показују јако добре резултате - казао је Зрнић. Помоћник директора Јавног предузећа "Југоимпорт СДПР" Александар Лијаковић најавио је да ће та компанија на предстојећем "Партнеру" представити средства које је недавно изложила на ИНДЕX-у у Абу Дабију, попут оклопних возила "Лазар 3" и "Милош" али и неколико "светских премијера".

- Приказаћемо средства која су годинама у производњи попут Норе и Лазара, али и нека сасвим нова која ће у Београду имати светску премијеру - рекао је Лијаковић. Сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2017" организовали су Министарство одбране, "Југоимпорт СДПР" и Београдски сајам, а манифестација ће бити отворена за публику 30. јуна од 10 до 19 часова. Како је Кустурица исмејао чешку новинарку због питања о Русији погледајте ОВДЕ. Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА