Најновије

БАЛКАН У СТРАХУ ОД БЕЛОГ ВАСКРСА: Погледајте временску прогнозу за следећу недељу

Постепено отопљење које је пратило претходни период многе је навело да помисле да је са зимом готово, али... Већ од сутра очекује нас захлађење, средином недеље и драстичнији пад температуре, метеоролози предвиђају обилније падавине, појаву јутарњег мраза, негде чак и снег!

Стижу хладније време и јутарњи мразеви (Фото: Pixabay)

Пријатних до 21 степен Целзијусових, колико је данас најављено у Србији, потрајаће још само до недеље, када нас очекује 4 до 15 степени, местимично уз пљускове. А већ од првог дана наредне недеље нови пад температуре.


(Фото: Accuweather принтскрин) Како се прогнозира, у понедељак и уторак дневне температуре ће варирати од 4 до 13 степени Целзијусових, понегде са кишом, а прави ледени шок стиже од среде. Тада ће јутарња температура пасти на 1 степен изнад нуле, док ће максимална дневна бити само 7 степени. Још хладније биће у четвртак, са температурама од 1 до 6 степени Целзијусових. Киша или краткотрајни пљускови предвиђају се током целе недеље све до суботе, од када ће коначно температуре поново бити у порасту. - У питању је хладна епизода у априлу, што је честа појава. Киша ће највише падати у среду и четвртак, када се у брдско-планинским крајевима очекује и снег и то у већим количинама, уз ветровито време. Током ноћи између чествртка и петка снег је могућ и у нижим пределима, али за сада је мало вероватно - каже за метеоролог Недељко Тодоровић. Како објашњава Тодоровић, ова хладна циркулација стиже у Србију из Средоземља, међутим, када се посматра цео слика, талас који нам доноси хладно време долази са севера.

Да видите како се најсветији празник прославља у Високим Дечанима, погледајте ОВДЕ. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА