Најновије

АМЕРИКА ТВРДИ: Пјонгјанг лансирао ракету са источне обале, Трамп без коментара

Северна Кореја лансирала је у суботу ракету у близини Синпа, на својој источној обали, а ракета је експлодирала готово одмах пошто је лансирана, изјавио је портпарол Пацифичке команде САД Дејв Бенем.

Лансирање ракете "Унха-3" (Фото: Јутјуб)

Пацифичка команда САД детектовала је и испратила оно за шта оцењује да је лансирање севернокорејске балистичке ракете у суботу 11:21 сати по хавајском времену, односно у 21:21 сати по гриничком времену, рекао је Бенем, који је и командант америчке морнарице, преноси данас Ројтерс.
"Ракета је експлодирала скоро одмах након лансирања. Још процењујемо о ком типу ракете је реч", навео је амерички војни портпарол. Северна Кореја обележила је у суботу 105. година од рођења свог оснивача Ким ил-Сунга војном парадом у Пјонгјангу, у тренутку када расту напетости у региону због нуклеарних и ракетних програма те земље. Током параде Северна Кореја представила је, како се чини и нову интерконтиненталну балистичку ракету (ИБЦМ). Војска Северне Кореје запретила је у петак да ће "немилосрдно опустоштити" САД уколико одлуче да нападну ту земљу. Претходно је америчка телевизија Ен-Би-Си њуз, позивајући се на упућене обавештајне америчке званичнике, објавила да су САД спремне да покрену превентивни удар конвенционалним наоружањем на Северну Кореју уколико дође до још једног нуклеарног теста.

Трамп упознат са лансирањем и нема коментар

Амерички председник Доналд Трамп и његов војни тим упознати су са информацијом да је Северна Кореја лансирала ракету у суботу, саопштио је данас амерички министар одбране Џим Матис.
Трамп није изнео никакав коментар с тим у вези, рекао је Матис, преноси данас Ројтерс. Да видите какав драстичан заокрет је Трамп направио у својој политици, погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА