Најновије

ХАОС У УКРАЈИНИ: Запад их оставио на цедилу, препоручују им да се врате под окриље Русије, Москва чека повољан тренутак да …

Постала је неизбежна формализација распада Украјине.

Украјинци (Фото: РИА)

Пише: Ростислав Ишћенко, председник Центра за системске анализе и прогнозе
То је већ схватио најпроницлјивији украјински олигарх Игор Коломојски који поново покушава да направи своју „кнежевину“ од Дњепропетровске, Запорошке и њима суседних области.
Остали клјучни украјински „играчи“ још се боре за централну власт у Кијеву.
Они су од Запада искамчили само препоруку да обнове економске и политичке односеса Русијом. На нивоу из 2013-те године. Брисел, Вашингтон, Париз и Берлин Кијеву већ отворено препоручују да настоји да од Москве добије знатну финансијску подршку, да са руским компанијама обнови кооперантске везе и врати украјинске произвођаче на руско тржиште.
У складу са тим препорукама, то изискује да власт у Украјини остане у рукама умереног крила постојећег режима, а да његова прозападна оријентација буде гарантована.
Москви се притом намигује: одустали смо од пријема Украјине у НАТО и Европску унију. Ништа што је Кијеву улазак у те структуре ионако већ отказан.

Тешко да и сами западни политичари верују да ће Москва прихватити овакав „компромис“.
Међутим, ЕУ и Сједињене Државе више напросто не желе да бацају новац на Украјину иако да ће њен коначни распад направити проблеме свима – и Русији и Западу.
Зато Запад – у складу са својим најболјим традицијама – покушава да наведе Русију да о свом трошку реши заједничке проблеме настале кривицом ЕУ и САД.
На сву срећу, Москва се никуда не жури. Она може да чека и да сачека да Брисел и Вашингтон сазру за разумније предлоге.
Не може да чека једино Украјина.
Коломојски, који се спрема за функционисање у условима фрагментације државе, опет се вероватно бити најпромућурнији украјински олигарх и захвалјујући томе заузети најболју позицију на почетку нове – последње етапе украјинске трагедије. Ракете „запарале“ небо, руска Балтичка флота напала непријатеља. Више о томе читајте ОВДЕ. 
Извор: fakti.org
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА