Најновије

Сателитски снимци открили шокантну активност у Северној Кореји! Цео свет се сада пита: Зашто? (ВИДЕО)

Аналитичари који прегледају сателитске снимке Северне Кореје известили су да су уочили необичну активност на локацији за нуклеарне пробе ове изоловане земље.

Сателитски снимак "спорног" дела Северне Кореје (Фото: Јутјуб)

Посматрачка група "38 Норт" са седиштем у Вашингтону навела је у уторак да се на сателитским снимцима направљеним у недељу види како безбедносно особље и радници у још двема зонама на локацији за тестирање Пунгје-ри играју одбојку.
"То наговештава да постројење можда прелази у стање приправности", каже Џозеф Бермудес, експерт за Северну Кореју и аналитичар те посматрачке групе.
Он, међутим, напомиње да снимци можда наговештавају да Севернокорејци играју одбојку знајући да их неко посматра и да ће то пријавити.
Играње одбојке усред међународне кризе, тврде аналитичари, вероватно је била порука, будући да је Северна Кореја свесна чињенице да је то подручје под интензивним надзором. Но, није баш јасно коју је тачно поруку Северна Кореја овиме желела да пошаље.
"Они нам или шаљу поруку да то постројење стављају у стање приправности, или покушавају да нас преваре", оцењује Бермудес.
На војној паради одржаној у суботу, Пјонгјанг је показао бројне ракете, а у недељу је једну и испалио, но експлодирала је неколико секунди након лансирања. Ове слике, које изгледају као да запослени тог подручја играју одбојку, снимљене су баш у недељу те иако сви траже неки скривени разлог, још увек постоји могућност да су запослени играли одбојку, без неких посебних мотива. Прочитајте ОВДЕ чије су то ракете недавно запарале небо.
Извор: Агенције
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА