Најновије

СА БАГДАЛЕ ОПЕТ НА ВРХ ТАБЕЛЕ: Какав еврогол Плавшића за победу Звезде у Крушевцу! (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде победили су Напредак у Крушевцу 2:1 (0:0) у утакмици другог кола плеј-офа Суперлиге Србије.

На гостовању у Крушевцу Звезда у плавим дресовима - детаљ пред волеј Плавшића (фото: Јутјуб принтскрин)

Голове за шампиона постигли су Гелор Канга из пенала у 59. минуту и Срђан Плавшић из волеја у 76, а пораз домаћина ублажио је Вукановић у 94.
Црвена звезда се овом победом вратила на врх табеле, јер јој је Партизан побегао раније данас савладавши Војводину. "Вечити" ривали су поново изједначени, имају по 43 бода, а у случају да сезону заврше са истим салдом, Звезда ће одбранити титулу, јер је лигашки део (30 кола) завршила као прва.
Напредак је остао пети са 26 бодова.
Победа у Крушевцу има вишеструки значај за тим Миодрага Божовића. Осим три бода и повратка на прво место на табели, она је црвено-белима дошла као мелем на ране из "вечитог дербија".
У првом полувремену вечерашње утакмице пред пуним трибинама стадиона "Младост" у Крушевцу оба ривала су пропустила по зицер - Доналд је у 16. минуту шутирао поред гола, а пет минута касније Звездин голман Манојловић је зауставио Гобељићев покушај када су се нашли "очи у очи".
У другом полувремену Звезда је додала гас, створила је још две прилике пре него што је повела. А до предности је стигла када је судија Николић досудио пенал после дуела Шљивића и Руиза. Сигуран реализатор најстоже казне био је Канга.
Боаћи је у 73. минуту промашио празан гол са пет метара, али је зато два минута касније Плавшић ставио тачку на меч голчином на асистенцију Канге.
Напредак је успео да ублажи пораз голом Вукановића у 94. минуту.
Звезда у среду гостује Чукаричком у првој утакмици полуфинала Купа Србије, а следећег викенда у првенству дочекује Војводину. Напредак у трећем колу плеј-офа гостује Партизану. Партизан је нешто раније савладао Војводину голом у 33. секунди и на кратко засео на чело табеле, а видео са утакмице можете погледати ОВДЕ.  Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА