Најновије

СВЕСТАН ГРЕШАКА: Вук Јеремић најављује велики повратак!

Вук Јеремић последњих дана са сарадницима разговара о оснивању политичке странке или покрета.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

После председничких избора Јеремић је дословно нестао са јавне сцене. Иако је у изборној ноћи најавио да остаје у Србији и да наставља борбу, за сада одбија појављивање у медијима. Међутим, како је потврдило више извора из Јеремићевог блиског окружења, он најозбиљније размишља о свом даљем политичком ангажману.
- Вук се после избора састајао са људима који су га подржали у кампањи и трци за председника Србије. Анализира резултате избора будући да је освојио мање од онога што су он и његов тим очекивали. Разговара са политичарима и странкама о могућности наставка сарадње. У плану је оснивање партије или покрета и то би требало да се дефинише у наредним недељама или месецима - открива извор.
Како наглашава наш саговорник, Јеремић је свестан да је доста грешака било током кампање, да су неки људи уз њега били из лоше намере, а да је било и оних који су несвесно или из незнања правили грешке иако су желели добро.
Од када су се завршили избори састајао се и са бројним интелектуалцима, пре свега са онима који су му помагали у писању програма.
- Причају о томе шта је било добро, а шта лоше. Закључак је да је у кампањи погрешио када је реч о неким сарадницима, али и што се није оградио од подршке појединих политичких субјеката - наводи наш саговорник.
Подсетимо, Јеремић је након проглашења резултата у изборној ноћи изјавио да ће наставити политички ангажман: "Остајем у Србији. Не намеравам да променим посао ни након избора. Бићу ангажован у политичком животу".
Некадашњи министар спољних послова повремено се огласи на Твитеру, најчешће фотографијом или критиком на рачун власти. Један од последњих твитова на којем је фотографија Срема гласи: "Пролеће у Срему, идеално за размишљање". Извесно је да ће у наредним недељама и месецима, пре него што формира странку или покрет, Јеремић имати много тема за размишљање. Једна од њих ће бити и велика народњачка коалиција у којој ће се наћи посланички клуб "За спас Србије" на чијем је челу бивша председница ДСС Санда Рашковић Ивић и више других мањих странака и покрета. Рашковић Ивић је изјавила да њен посланички клуб неће имати никакве везе с Јеремићем, о чему се увелико спекулисало у јавности, али је потврдила да је идеја да у народњачку коалицију буде позван и он са новом странком уколико је оснује. Ипак, Јеремић ће стратегију политичког деловања морати да мења. Када је објавио своју кандидатуру за место председника Србије, његови рејтинзи у истраживањима су били солидни. Неке пројекције су га сврставале на друго место иза Вучића са око 15 одсто подршке. Међутим, како је време одмицало, подршка Јеремићу је падала па је завршио трку на четвртом месту иза Вучића, Саше Јанковића и Белог Прелетачевића са једва преко пет одсто подршке. Помало разочаравајуће за њега пошто је у жестокој трци за првог човека УН завршио на другом месту.

Пут у Москву, па у Вашингтон

Као што је у изборној ноћи најавио, Вук Јеремић остаје у Србији. Међународне контакте није занемарио, али га никаква међународна позиција нити фотеља не занимају. Позван је већ следеће недеље у Москву да учествује на годишњој конференцији министарства одбране Русије. После тога, како нам је потврђено у његовом тиму, Јеремић одлази у Вашингтон где ће имати више састанака. Погледајте ОВДЕ где је и шта планира Бели за београдске изборе. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА