Најновије

НОВЕ ПРЕТЊЕ ПОСЛЕ СТ. ПЕТЕРБУРГА: „Витез ислама“ био из групе "Батаљон Имам Шамил" која каже да је ово тек почетак

Мало позната терористичка организација преузела одговорност за недавни масакр у Русији и обећала освету за „руско насиље над муслиманским земљама“, међу којима наводе и Либију.

Терористички напад у Санкт Петербургу (Фото: Јутјуб)

Група под називом "Батаљон Имам Шамил" преузела је данас одговорност за недавни бомбашки напад на метро у Санкт Петербургу у којем је убијено 16 особа, и саопштила да је бомбаш поступио по наређењу Ал Каиде, јављају светске агенције позивајући се на посматрачку групу СИТЕ.
Тврдњу те мало познате групе првобитно је објавила мауританска новинска агенција АНИ, коју често користе џихадистичке групе из Западне и Северне Африке за објављивање саопштења.
У саопштењу, објављеном данас на сајту групе СИТЕ, наводи се да је бомбаш Акбарџон Џалилов, један од "витезова ислама" у Батаљону Имам Шамил, извео "херојску операцију...у граду Санкт Петербургу, што се подударило са посетом злочинца Путина".
У саопштењу се каже и да је напад на метро био освета за руско насиље над муслиманским земљама, међу којима се као примери наводе Сирија и Либија, али и руска република Чеченија.
"Руској влади, која очигледно није извукла поуку из пораза у Авганистану, поручујемо: ова операција је само почетак, а оно што тек следи бациће то у сенку, уз помоћ Алаха", наводи се у саопштењу, у којем се наговештава да ће у будућности против Русије бити још погубних напада.
Прочитајте ОВДЕ како ће то Србија војно подржати Русију у Сирији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА