Најновије

ИСПАЛИЛИ СЕВЕРНУ КОРЕЈУ: Ево шта су Хрвати отели Ким Џонг Уну!

Хрвати су пресрећни због најаве једног великог догађаја који је првобитно требало да буде одржан у Северној Кореји.

Загреб (Фото: Јутјуб)

Међународна џудо федерација одузела је Северној Кореји организацију јуниорског Светског првенства због безбедносних ризика и тензија те земље са Јужном Корејом и САД. Одлучено је да се јуниорско Светско првенство одржи од 18. до 22. октобра у Загребу. Комшије су пресрећне због тога и најављују ово као велику вест и потврду своје одличне организације великих спортских догађаја.
Kако преносе хрватски медији, Ппрвенство је требало да буде одржано у Северној Кореји, међутим због нестабилне политичке ситуације у том делу света, али и низа других проблема, Извршни одбор ИЈФ-а донео је одлуку да се првенство одгоди до тренутка у ком политичка ситуација на међународном нивоу, као и сви други организацијски услови не буду у потпуности задовољени. 
Након низа састанака и посета Северној Кореји, ИЈФ је у неколико наврата организатору првенства, севернокорејском министарству спорта и националном џудо савезу, указивао на логистичке проблеме као што су лоша повезаност главног града Пјонгјанга с остатком света, сигурност учесника, немогућност преноса уживо путем интернета и слично.
Одлука о одузимању организације такмичења донета је након што су поједине репрезентације "одбиле да учествују, а неке су изразиле забринутост у вези са учешћем њихове деце на турниру".
Прочитајте ОВДЕ и зашто су Руси оштро опоменули Србију. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА