Најновије

Стиже апликација која заувек мења начин фотографисања ноћу?

Из "Google-a" стиже занимљив експеримент који би могао да промени начин фотографисања ноћу.

Илустрација: Сликање ноћу мобилним телефоном (ФОТО:Pixabay)

Већина корисника не жели превише да учи, већ да при руци увек има готово решење за прављење квалитетних ноћних фотографија, И то по могућству својим паметним телефоном. 
То се до сада чинило као немогуће, али Флоријан Кајнц из "Google"-овог одељења за истраживања направио је пробну апликацију која би могла заувек да променити начин фотографисања ноћних призора, без потребе за коришћењем скупоцених ДСЛР или сличних фотоапарата, односно статива. 
Апликација, која је настала као плод интерних изазова у "Google"-у, омогућава кориснику потпуну контролу експозиције, фокуса, ИСО вредности… То, наравно, није довољно да се добије идеална фотографија у ноћним условима, али Кајнц је у апликацију имплементирао оно што је до сада познато као “бурст” начин фотографисања. 
У једном кадру, на "Google Pixel" и "Nexus 6P" паметним телефонима, на којима је спроведено тестирање апликације, Какнц је својом апликацијом направио 64 фотографије, које су након напредне обраде посебним алгоритмима “очишћене” од шума и свих осталих аномалија. 
Резултати су прилично импресивни јер су фотографије снимљене без икаквих додатних стабилизатора, статива, трипода и слично. 
Иако је ово само експериментална фаза тестирања апликације, многи се већ сада надају да би у скорој будућности могло да дође и до јавне продукције. ИЗВОР: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА