Најновије

Слободарска партија Аустрије и Заветници: Великоалбанске претензије главни фактори дестабилизације Балкана (ФОТО)

Руководство Српског сабора Заветници угостило је делегацију Слободарске партије Аустрије господина Кристијана Штрахеа, коју су чинили Максимилијан Краус, посланик у Градској скупштини града Беча и Константин Добриловић, председник Хришћанско-слободарске платформе и истакнути члан Слободара.

Заветници и Слободари (Фото: Промо)

Теме састанка биле су однос према Европској унији, актуелна политичка ситуација у региону и јачање међусобне сарадње између две организације. На почетку разговора председник Заветника, Стефан Стаменковски, изразио је захвалност аустријској делегацији на принципијелном поштовању српских државних и националних интереса, пре свега на уважавању територијалног интегритета Републике Србије и на истинској подршци политичкој самосталности Републике Српске.

“Захвални смо аустријским Слободарима на чињеници да свуда и на сваком месту истичу да су Косово и Метохија неотуђиви део Републике Србије , иако смо сведоци да званична политика ЕУ у том погледу није наклоњена Београду”, поручио је Стаменковски. Он је истакао да Заветници и Слободарска партија Аустрије баштине исте идеје, а то су суверенизам, евроскептицизам и очување хришћанских вредности европске цивилизације.

- Раст популарности и добри резултати Слободарске партије Аустрије представљају охрабрење за све нас и доказ да је суверенизам будућност европске политике - истакао је Стаменковски. Обе делегације једногласно су оцениле да су великоалбанске претензије и радикални исламистички тероризам главни фактори дестабилизације Западног Балкана. Том приликом председник Заветника ближе је упознао аустријску делегацију са детаљима актуелних дешавања у региону и безбедносним ризицима, који прете да ескалирају у дубоку балканску кризу.

Посланик Краус захвалио се Заветницима на гостопримству и истакао да је сусрет Заветника и Слободара почетак продубљивања конкретније сарадње на обострану корист државних и националних интереса Србије и Аустрије. Обе политичке организације залажу се за интензивирање стратешких односа са Москвом. Делегација Заветника још једном је истакла да се апсолутно противи даљем приближавању Србије НАТО пакту и да су у том погледу искуства Аустрије као војно неутралне државе веома значајна. Српски сабор Заветници наставља јачање међународне сарадње са свим политичким субјектима и појединцима који уважавају српске националне интересе у Европи и свету. Шта је Додик писао СБ УН сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Долазак Заветника на анти-НАТО скупу у фебруару 2016. године.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА