Најновије

Додик: Све смо даље од ММФ

ГРАДИШКА - Коментаришући одлуку парламента БиХ, председник Републике Српске Милорад Додик упозорио је да се о повећању акциза не одлучује по хитном поступку, јер ће настати проблем због губитка рокова.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

-Уколико желимо договор са Фондом, потребне су нам најмање две године. За то време ћемо изгубити новац - рекао је Додик. - Српска је испунила све обавезе из Реформске агенде, па је проблем очигледно у Федерацији. Представници Савета министара БиХ, потписујући мапу пута са ММФ, прихватили су да ће то урадити, али покушали су да направе дневну политику.
Представници СНСД присуствовали су седници Представничког дома у среду само зато што су од појединаца из међународне заједнице добили уверавање да постоји већина.
- Сад видимо да те већине нема. Али из одговорности према Српској СНСД је ушао унутра, без обзира на свој ранији став, имајући у виду став Народне скупштине РС да увек то учини када је реч о интересу Српске - додао је Додик.
- У РС већ дуже функционише модел који се може назвати "плави дизел" и ми смо онима који су стварни произвођачи субвенционисали одређени новац. Одједном су се они (СДС) појавили као заштитници и рекли да је то ново оптерећење - навео је Додик. - Корисници плавог дизела неће имати ново оптерећење на гориво. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА