Најновије

Талибани граде контакте са ЕУ И САД

Званични представници ЕУ, САД ​и покрета „Талибана“ (забрањен у Русији) одржаће преговоре у престоници Катара Дохи, саопштила је портпарол ЕУ Набила Масрали.

Талибани (Фото: Јутјуб)

Она је рекла да ће сусрет дати прилику америчкој и европској страни да реше низ питања с Талибанима, укључујући и слободан одлазак из земље за све оне који то пожеле, пружање хуманитарне помоћи, поштовање права жена и спречавање да Авганистан постане прибежиште за терористичке гупе. Она је подвукла да ће овај сусрет бити „ неслужбена размена мишљења на техничком нивоу“, и да то не значи признање „привремене владе“  Авганистана.

Дан раније је шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борел најавио да западни блок настоји да побољша своју директну помоћ авганистанском народу у покушају да избегне „колапс“. Он је саопштио, да је обавио преговоре путем видео везе с неколико европских министара, који се баве питањем развоја и да су заједно размотрили могућности помоћи Авганистанцима.

„Министри су размотрили конкретне путеве повећања подршке авганистанском народу од стране ЕУ, са нагласком на пружању основних услуга за  стварање сигурног авганистанског друштва“- рекао је Борел на конференцији за новинаре, а пренео Интерфакс.

Сиријска војска напала израелске ратне авионе руским системима С-300. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор:Војно-индустријски курир/ Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА